TOPLO I HRANJIVO /

Pripremite brzu i ukusnu juhu od rajčice. Trebat će vam svega 20 minuta

Image
Foto: Freepik

Ova brza i jednostavna juha dokaz je da ukusno ne mora biti komplicirano. Uz minimalno vremena možete uživati u toplom obroku

17.3.2025.
6:06
Freepik
VOYO logo

Užurbani tempo života često nam ne ostavlja puno vremena za kuhanje. No, to ne znači da se moramo odreći toplog i ukusnog obroka. Ova juha od rajčice, gotova za svega 20 minuta, savršen je primjer kako uz minimalno truda možemo uživati u bogatom i hranjivom jelu. Idealna je za hladne dane, ali i kao brzinski ručak ili večeru tijekom cijele godine.

Recept za brzinsku juhu od rajčice

Sastojci:

Za ovu jednostavnu, ali iznimno ukusnu juhu, trebat će vam sljedeći sastojci koje vjerojatno već imate u svojoj kuhinji.

  • 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 manji bijeli luk, oguljen i nasjeckan
  • 4 češnja češnjaka, oguljena i usitnjena
  • 2 limenke (od 400g) sjeckane rajčice
  • 3 šalice pilećeg ili povrtnog temeljca
  • 1 čajna žličica talijanske mješavine začina
  • 1/3 šalice svježeg bosiljka, grubo nasjeckanog
  • Sol i svježe mljeveni crni papar, po ukusu

Dodaci (po želji): vrhnje za kuhanje, svježe naribani parmezan, dodatni svježi bosiljak

Image
AUTENTIČAN OKUS RIMA /

Ovo je recept za originalne špagete carbonara, jedan je sastojak strogo zabranjen

Image
AUTENTIČAN OKUS RIMA /

Ovo je recept za originalne špagete carbonara, jedan je sastojak strogo zabranjen

Postupak:

Ova juha je toliko jednostavna da ćete se iznenaditi. Slijedite ove korake i uživajte u rezultatu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Pirjanje luka i češnjaka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U velikom loncu zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte nasjeckani luk i pirjajte 4-5 minuta, povremeno miješajući, dok ne omekša i postane proziran. Dodajte češnjak i pirjajte još 1-2 minute, dok ne zamiriše.

2. Dodavanje ostalih sastojaka

Dodajte sjeckane rajčice (zajedno sa sokom), pileći ili povrtni temeljac, talijansku mješavinu začina i svježi bosiljak. Promiješajte da se svi sastojci sjedine.

3. Kuhanje i pasiranje

Pustite da juha zavrije. Zatim smanjite vatru na srednje nisku, poklopite lonac (ostavite mali otvor) i pustite da lagano kuha najmanje 5-10 minuta. Što duže kuha, to će okusi biti intenzivniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon kuhanja, maknite lonac s vatre i upotrijebite štapni mikser kako biste juhu izmiksali do željene glatkoće. Ako nemate štapni mikser, juhu možete u manjim porcijama prebaciti u blender ili multipraktik i pažljivo izmiksati (pazite jer je juha vruća!).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Začinjavanje i posluživanje

Kušajte juhu i začinite solju i paprom po ukusu. Ako želite slađu juhu, možete dodati žličicu ili dvije šećera, meda ili smeđeg šećera tijekom kuhanja.

Poslužite odmah, ukrašenu dodacima po želji: vrhnjem za kuhanje, svježe naribanim parmezanom ili dodatnim listićima svježeg bosiljka. Ova juha odlično se slaže s prepečenim kruhom.

Ova brza i jednostavna juha od rajčice dokaz je da ukusno ne mora biti komplicirano. Uz minimalno vremena i sastojaka, možete uživati u toplom i hranjivom obroku koji će vas okrijepiti i razveseliti. Dobar tek!

POGLEDAJTE GALERIJU

Tekst se nastavlja ispod oglasa
slatka osveta
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo
Još iz rubrike