USKRSNI KLASIK /

Brza i jednostavna priprema: Punjena jaja na pet načina za bogat blagdanski stol

Image
Foto: Pexels

Kuhana jaja mogu se pripremiti na mnogo načina, a jedan od popularnijih su punjena jaja

10.4.2025.
22:28
Pexels
VOYO logo
VOYO logo

Jaja su uskrsni klasik, a ima li boljeg načina da iskoristite kuhana jaja od punjenih jaja? Jednostavna punjena jaja su ukusna i praktična namirnica koju možete pripremiti za bilo koju prigodu. Recept nije samo brz, već je uvelike prilagodljiv vama i vašim prehrambenim navikama i preferencijama.

Punjena jaja s majonezom i senfom

Ova brza i jednostavna verzija punjenih jaja idealna je za one koji trebaju ukusan zalogaj u zadnji tren. Možete ih prilagoditi svom ukusu dodavanjem sitno sjeckanog povrća, začinskog bilja, komadića slanine ili drugih omiljenih sastojaka. Imamo najbolji recept za punjena jaja, a ova količina sastojaka će biti dovoljna za njih 12.

Punjena jaja sastojci:

  • 6 kuhanih jaja
  • 2 žlice majoneze
  • 1 žlica senfa
  • 1 žlica kiselog vrhnja
  • 1/4 žličice soli
  • 1/4 žličice papra
Image
Foto: Pexels

Punjena jaja priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  1. Kuhajte jaja 10-12 minuta, ohladite ih u hladnoj vodi, ogulite i prerežite popola.
  2. Izvadite žumanjke i stavite ih u zdjelu.
  3. Dodajte majonezu, senf, kiselo vrhnje, sol i papar u zdjelu sa žumanjcima.
  4. Dobro izmiješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
  5. Napunite polovice jaja smjesom koju ste pripremili. Za ukras možete koristiti malo svježeg peršina ili papra.
  6. Stavite punjena jaja u hladnjak na najmanje sat vremena prije posluživanja.

Punjena jaja sa šunkom i sirom

Za malo konkretniji obrok, tu su jaja punjena šunkom i sirom. Možete ih naribati ili nasjeckati na sitno, no što sitnije komadiće dobijet,e to će okus biti bolji. Ova zalogaje vole svi, a odlični su kao predjelo ili u sklopu uskršnjeg doručka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Punjena jaja sa šunkom i sirom sastojci:

  • 6 kuhanih jaja
  • 2 žlice majoneze
  • 50 g naribane šunke
  • 50 g naribanog sira (gauda, cheddar ili po želji)
  • 1 žličica senfa
  • Prstohvat soli i papra

Punjena jaja sa šunkom i sirom priprema:

  1. Skuhajte jaja, ohladite, ogulite i prepolovite.
  2. Izvadite žumanjke i pomiješajte ih s majonezom, senfom, šunkom i sirom.
  3. Posolite, popaprite i dobro izmiješajte.
  4. Napunite bjelanjke smjesom i po želji pospite s još malo sira ili komadićima šunke za ukras.

Punjena jaja s tunom

Ni ova riblja varijanta nije za bacanje, posebno ako volite tunu. Kombinacija jaja i tune neodoljivo podsjeća na tuna salatu sa svim okusima u jednom zalogaju. Tunu je također lagano za umiješati i rasporediti na bjelanjke, a s ovim receptom nećete imati puno pripreme.

Punjena jaja s tunom sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 6 kuhanih jaja
  • 1 konzerva tune (ocijeđena)
  • 2 žlice majoneze
  • 1 žličica limunovog soka
  • 1/4 žličice soli
  • 1/4 žličice papra
  • Malo kapara ili maslina za ukras (po želji)

Punjena jaja s tunom priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  1. Skuhajte jaja, ohladite, ogulite i prepolovite.
  2. Žumanjke pomiješajte s tunom, majonezom, limunovim sokom, soli i paprom. Smjesa treba biti kremasta.
  3. Napunite polovice bjelanjaka i dodajte malo kapara ili maslina na vrh za dodatnu aromu.

Vege punjena jaja

Ova verzija punjenih jaja je lagana, šarena i puna okusa. Neodoljivo podsjeća na proljeće i idealna je za predjelo. Vaši gosti će biti oduševljeni ovom verzijom, bilo da jedu meso ili ne.

Vege punjena jaja sastojci:

  • 6 kuhanih jaja
  • 1 zreli avokado
  • 1 žlica limunovog soka
  • 1 žlica ribane mrkve
  • 1 žlica sitno nasjeckane rajčice (bez sjemenki)
  • Malo soli i papra
  • Prstohvat češnjaka u prahu ili malo maslinovog ulja (opcionalno)

Vege punjena jaja priprema:

  1. Skuhajte jaja, ohladite, ogulite i prepolovite.
  2. Žumanjke izvadite i pomiješajte s avokadom i limunovim sokom.
  3. Dodajte ribanu mrkvu i rajčicu.
  4. Napunite polovice bjelanjaka.
  5. Za dodatni štih možete ubaciti malo maslinovog ulja i začine po ukusu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pikantna punjena jaja

Za ljubitelje ljutog tu je i pikantna verzija. Tajni sastojak kod punjenja ovih jaja je ljuti ajvar - što ljući to bolji! Ako nemate ljuti ajvar, možete uzeti blagi u koji ćete dodati par kapi tabasco umaka po želji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pikantna punjena jaja sastojci:

  • 6 kuhanih jaja
  • 2 žlice majoneze
  • 1 žlica ljutog ajvara
  • Prstohvat dimljene paprike (ili čilija)
  • Malo soli i papra

Pikantna punjena jaja priprema:

  1. Skuhajte jaja, ohladite, ogulite i prepolovite.
  2. Žumanjke zgnječite i pomiješajte s majonezom, ajvarom i začinima. Smjesa treba biti glatka i kremasta.
  3. Smjesom napunite bjelanjke.
  4. Po vrhu pospite još malo čilija ili paprike.

POGLEDAJTE GALERIJU

Image
ZDRAVO I UKUSNO /

Promijenit će vam život: Ovi međuobroci bogati su proteinima i gotovo da nemaju kalorija

Image
ZDRAVO I UKUSNO /

Promijenit će vam život: Ovi međuobroci bogati su proteinima i gotovo da nemaju kalorija

POGLEDAJTE VIDEO: Hoće li ovog Uskrsa Nijemci jesti hrvatska, a Hrvati ukrajniska i albanska jaja?

fnc 22
USKORO
VOYO logo
Još iz rubrike