Jaja su uskrsni klasik, a ima li boljeg načina da iskoristite kuhana jaja od punjenih jaja? Jednostavna punjena jaja su ukusna i praktična namirnica koju možete pripremiti za bilo koju prigodu. Recept nije samo brz, već je uvelike prilagodljiv vama i vašim prehrambenim navikama i preferencijama.
Punjena jaja s majonezom i senfom
Ova brza i jednostavna verzija punjenih jaja idealna je za one koji trebaju ukusan zalogaj u zadnji tren. Možete ih prilagoditi svom ukusu dodavanjem sitno sjeckanog povrća, začinskog bilja, komadića slanine ili drugih omiljenih sastojaka. Imamo najbolji recept za punjena jaja, a ova količina sastojaka će biti dovoljna za njih 12.
Punjena jaja sastojci:
- 6 kuhanih jaja
- 2 žlice majoneze
- 1 žlica senfa
- 1 žlica kiselog vrhnja
- 1/4 žličice soli
- 1/4 žličice papra

Punjena jaja priprema:
- Kuhajte jaja 10-12 minuta, ohladite ih u hladnoj vodi, ogulite i prerežite popola.
- Izvadite žumanjke i stavite ih u zdjelu.
- Dodajte majonezu, senf, kiselo vrhnje, sol i papar u zdjelu sa žumanjcima.
- Dobro izmiješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
- Napunite polovice jaja smjesom koju ste pripremili. Za ukras možete koristiti malo svježeg peršina ili papra.
- Stavite punjena jaja u hladnjak na najmanje sat vremena prije posluživanja.
Punjena jaja sa šunkom i sirom
Za malo konkretniji obrok, tu su jaja punjena šunkom i sirom. Možete ih naribati ili nasjeckati na sitno, no što sitnije komadiće dobijet,e to će okus biti bolji. Ova zalogaje vole svi, a odlični su kao predjelo ili u sklopu uskršnjeg doručka.
Punjena jaja sa šunkom i sirom sastojci:
- 6 kuhanih jaja
- 2 žlice majoneze
- 50 g naribane šunke
- 50 g naribanog sira (gauda, cheddar ili po želji)
- 1 žličica senfa
- Prstohvat soli i papra
Punjena jaja sa šunkom i sirom priprema:
- Skuhajte jaja, ohladite, ogulite i prepolovite.
- Izvadite žumanjke i pomiješajte ih s majonezom, senfom, šunkom i sirom.
- Posolite, popaprite i dobro izmiješajte.
- Napunite bjelanjke smjesom i po želji pospite s još malo sira ili komadićima šunke za ukras.
Punjena jaja s tunom
Ni ova riblja varijanta nije za bacanje, posebno ako volite tunu. Kombinacija jaja i tune neodoljivo podsjeća na tuna salatu sa svim okusima u jednom zalogaju. Tunu je također lagano za umiješati i rasporediti na bjelanjke, a s ovim receptom nećete imati puno pripreme.
Punjena jaja s tunom sastojci:
- 6 kuhanih jaja
- 1 konzerva tune (ocijeđena)
- 2 žlice majoneze
- 1 žličica limunovog soka
- 1/4 žličice soli
- 1/4 žličice papra
- Malo kapara ili maslina za ukras (po želji)
Punjena jaja s tunom priprema:
- Skuhajte jaja, ohladite, ogulite i prepolovite.
- Žumanjke pomiješajte s tunom, majonezom, limunovim sokom, soli i paprom. Smjesa treba biti kremasta.
- Napunite polovice bjelanjaka i dodajte malo kapara ili maslina na vrh za dodatnu aromu.
Vege punjena jaja
Ova verzija punjenih jaja je lagana, šarena i puna okusa. Neodoljivo podsjeća na proljeće i idealna je za predjelo. Vaši gosti će biti oduševljeni ovom verzijom, bilo da jedu meso ili ne.
Vege punjena jaja sastojci:
- 6 kuhanih jaja
- 1 zreli avokado
- 1 žlica limunovog soka
- 1 žlica ribane mrkve
- 1 žlica sitno nasjeckane rajčice (bez sjemenki)
- Malo soli i papra
- Prstohvat češnjaka u prahu ili malo maslinovog ulja (opcionalno)
Vege punjena jaja priprema:
- Skuhajte jaja, ohladite, ogulite i prepolovite.
- Žumanjke izvadite i pomiješajte s avokadom i limunovim sokom.
- Dodajte ribanu mrkvu i rajčicu.
- Napunite polovice bjelanjaka.
- Za dodatni štih možete ubaciti malo maslinovog ulja i začine po ukusu.
Pikantna punjena jaja
Za ljubitelje ljutog tu je i pikantna verzija. Tajni sastojak kod punjenja ovih jaja je ljuti ajvar - što ljući to bolji! Ako nemate ljuti ajvar, možete uzeti blagi u koji ćete dodati par kapi tabasco umaka po želji.
Pikantna punjena jaja sastojci:
- 6 kuhanih jaja
- 2 žlice majoneze
- 1 žlica ljutog ajvara
- Prstohvat dimljene paprike (ili čilija)
- Malo soli i papra
Pikantna punjena jaja priprema:
- Skuhajte jaja, ohladite, ogulite i prepolovite.
- Žumanjke zgnječite i pomiješajte s majonezom, ajvarom i začinima. Smjesa treba biti glatka i kremasta.
- Smjesom napunite bjelanjke.
- Po vrhu pospite još malo čilija ili paprike.
POGLEDAJTE GALERIJU
POGLEDAJTE VIDEO: Hoće li ovog Uskrsa Nijemci jesti hrvatska, a Hrvati ukrajniska i albanska jaja?