Mama dvoje djece Laza Storm na društvenim mrežama podijelila je vrlo jednostavan trik za brzo odmrzavanje mesa, a potrebne su vam samo dvije tave ili dva lonca.
Ne postoji ništa više frustrirajuće nego biti gladan i shvatiti da ste zaboravili odmrznuti meso, no postoji koristan trik koji bi mogao ubrzati odmrzavanje.
Ljudi obično odmrzavaju meso tako da ga premjeste iz zamrzivača u hladnjak i ostave preko noći dok se potpuno ne otopi. Neki, pak, više vole uroniti piletinu, govedinu ili drugo meso u hladnu vodu. Također, postoji i funkcija odmrzavanja u mikrovalnoj pećnici. To je najbrži način, ali zahtijeva trenutno kuhanje mesa. Osim toga, morate biti oprezni da ga ne odmrznete previše.
Laza inače na društvenim mrežama dijeli lifestyle savjete te tvrdi da je tek nedavno otkrila trik za odmrzavanje koji je promijenio na bolje njeno vrijeme spravljanja obroka.
Kako brzo odmrznuti meso?
"Hoćete li mi vjerovati kad vam kažem da možete odmrznuti cijeli blok mesa, može biti piletina ili govedina ili bilo što drugo, za dva sata", otkrila je u videu na Instagramu.
Laza je demonstrirala kako odmrzava meso između dva lonca. Jedan je okrenula naopako i stavila na radnu plohu, a potom je na posudu stavila mljeveno meso te je stavlja drugi lonac na zamrznuto meso.
"Pametan trik! Nema više stresa ako meso ne izvadite odmah ujutro. Zahvalite ćete mi kasnije", istaknula je Laza te je pokazala da se meso odmrznulo za nešto manje od dva sata.
Njeni pratitelji bili su oduševljeni. "Ovo je genijalno", "Apsolutni spas! Hvala od srca na ovome", "Definitivno će doći trenutak kada ću morati ovo isprobati", "Sjajno, probat ću ovo", samo se neki od njihovih komentara.
Koliko odmrznuto meso smije stajati na sobnoj temperaturi?
Iz britanske Agencije za standardizaciju hrane (The Foods Standards Agency, skraćeno FSA) opomenuli su da se nijedan komad odmrznutog mesa ne smije ostaviti na sobnoj temperaturi dulje od dva sata, piše The Mirror.
Iz FSA podijelili su neke važne savjete kako biste bili sigurni kad odmrzavate meso:
- Uvijek temeljito operite površine, daske za rezanje, pribor, tanjure i ruke toplom vodom i deterdžentom nakon što su dotakli sirovo ili odmrznuto meso kako biste spriječili širenje bakterija po kuhinji.
- Možete ponovno zamrznuti hranu nakon što je skuhana, ali ćete je nakon toga moći podgrijati samo jednom.
- Zamrzavanje pojedinačnih dijelova pomoći će vam da odmrznete samo ono što vam je potrebno.
POGLEDAJTE GALERIJU
POGLEDAJTE VIDEO: Gastroenterolog: 'Rak debelog crijeva visoko je izlječiv, odgovor je u kolonoskopiji'