Francuska salata, jedan od najpoznatijih blagdanskih priloga, uvijek se nađe na stolu u obilju. Ova slasna mješavina, poznata i kao Ruska ili Olivier salata, svoje korijene vuče još iz 19. stoljeća. S vremenom je nastalo mnoštvo varijacija ove salate – od verzija s kukuruzom, jabukama i limunom do onih s raznim neuobičajenim sastojcima koji joj daju poseban šarm. Bez obzira na to koja verzija bila na vašem stolu, francuska salata uvijek ostaje omiljeni klasik koji se s užitkom jede.
Otkrivamo kako napraviti klasičnu francusku salatu gotovu za 15 minuta.
Francuska salata recept
Ova kremasta salata spaja jednostavne, ali ukusne sastojke poput kuhanog povrća, kuhanih jaja i kiselih krastavaca, sve povezano bogatom majonezom. Svojim blago slatkastim i osvježavajućim okusom, savršeno se uklapa kao prilog uz mesna jela ili kao samostalna hladna zakuska. Za vrijeme blagdana često nemamo puno vremena da pripremamo dodatne priloge uz glavna jela, ali zato će vas ova jednostavna francuska salata spasiti.
Francuska salata sastojci:
- 2 mrkve
- 3 krumpira
- smrznuti grašak
- 6 malih kiselih krastavaca
- majoneza
- sol
- papar
Francuska salata priprema:
- Najprije mrkvu i krumpir kuhajte 4 minute, a zatim ubacite grašak i kuhajte još 4 minute dok sve povrće ne omekša.
- Ocijedite, ohladite nekoliko minuta, a zatim sve nasjeckajte na sitne komadiće
- stavite u zdjelu s krastavcima i majonezom i sve zajedno promiješajte i začinite po ukusu.
- Poslužite ju dobro rashlađenu.
POGLEDAJTE GALERIJU
POGLEDAJTE VIDEO Pečena marinirana piletina sa zobenim tortiljama