Ovaj kremasti, a nesvakidašnji rižoto oduševit će vaše ukućane, a nećete ga se postidjeti niti pred gostima. Jednostavan je za pripremu, a sasvim je drugačiji od uobičajenih jela koja smo navikli pripremati kod kuće.
Recept za rižoto od bundeve s mascarponeom
Sastojci:
- Riža arborio 200g
- Ljutika 2kom
- Bijelo vino 1dcl
- Bundeva butternut 1kom
- Bučine sjemenke 50g
- Soja sos 1 žlica
- Mascarpone 50g
- Bovidur 30g
- Maslac 20g
- Mrkva 1kom
Priprema:
- Prvo očistimo bundevu, narežemo na kockice, posolimo, pouljimo i stavimo u pečnicu na 170° cca 30min.
- Od luka i malo mrkve napravimo brzinski temeljac koji ćemo koristit za kremu od bundeve i podlijevanje rižota.
- Dok nam se bundeva peče tostiramo bučine sjemenke na suhoj tavi. Kad nam sjemenke počnu pucketat maknemo s vatre, podlijemo s malo soja sosa, dobro promiješamo i stavimo sa strane da se hladi.
- Kad nam se bundeva ispekla 1/3 kockica stavimo sa strane, a od drugog dijela napravimo kremu.
- Sad krećemo sa pripremom rižota. Ljutiku sitno nasjeckamo, stavimo u vruću tavu i blago posolimo. Kad nam se ljutika zastaklila, dodamo rižu, kratko je tostiramo pa dodamo bijelo vino.
- Kad nam vino ispari, počnemo polako podlijevati povrtnim temeljcem. Rižu moramo polako podlijevati da izvučemo čim više škroba iz riže i da nam rižoto bude kremastiji. Nakon cca 10 minuta dodajemo kremu od bundeve i nastavljamo sa miješanjem i podlijevanjem. Pripremimo kockice maslaca, ribani bovidur i jaču žlicu mascarponea za mantekiranje. Kad nam je riža al dente, gasimo vatru i dodajemo maslac, mascarpone, bovidur i jako miješamo da dobijemo lijepu kremu.
- Nakon miješanja rižoto pustimo da odmara minute, a zatim možemo servirati. U duboki tanjur stavimo rižoto, a na njega stavimo pečene kockice bundeve i tostirane bučine sjemenke.
Ne propustite novu magazinsku emisiju RTL-a! MagNet nedjeljom od 16 sati!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
POGLEDAJTE GALERIJU
Tekst se nastavlja ispod oglasa
POGLEDAJTE VIDEO Pečena marinirana piletina sa zobenim tortiljama
Tekst se nastavlja ispod oglasa