TRIK PROFESIONALACA /

Lisnato povrće ostat će svježe uz pomoć ove metode: 'Trajat će tjedan ili više'

Image
Foto: Shutterstock

Možete očekivati ​​da će ostati svježe tjedan ili više uz pravilno skladištenje

26.4.2025.
15:47
Shutterstock
VOYO logo

Stručnjakinja za čišćenje i kućne trikove Chantel Mila otkrila je kako uspijeva lisnato povrće održati dulje svježim i kako spriječiti da ono uvene i posmeđi.

Ona je u videu na Tik Toku rekla da vam za to treba papirnati ručnik koji pomaže oko viška vlage koja se nakuplja u posudi u koju ste spremili lisnato povrće. Prvo povrće izvadi iz originalnog pakiranja i stavi ga u posebne posude za hladnjak.

Nakon što povrće stavite u spremnik po vašem izboru, Chantel savjetuje da stavite papirnati ručnik na povrće, pazeći da je u potpunosti pokriveno. Ona je objasnila da će to pomoći u apsorpciji viška vlage iz povrća i spriječiti da ono posmeđi ili uvene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Papirnati ručnik, također, može spriječiti da povrće istrune. Pobrinite se da povrće ima prostora 'za disanje' u posudi, pa ga izbjegavajte pretijesno pakirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako produljiti rok trajanja svježem začinskom bilju?

Kombinirani učinak upijanja vlage i poboljšane cirkulacije zraka može značajno produljiti rok trajanja lisnatog povrća. Možete očekivati ​​da će ostati svježe tjedan ili više uz pravilno skladištenje, otkrili su iz firme Cosmopolitan Appliances.

Image
JEDNOSTAVNA PRIPREMA /

Kuhari se složili u jednome: Uz ovaj trik će pečeno povrće biti još ukusnije

Image
JEDNOSTAVNA PRIPREMA /

Kuhari se složili u jednome: Uz ovaj trik će pečeno povrće biti još ukusnije

Dok korištenje suhog papirnatog ručnika može pomoći u upijanju viška vlage, nekoliko profesionalnih kuhara zapravo preporučuje korištenje vlažnog ručnika. To pomaže da povrće ostane vlažno i sprječava njegovo isušivanje, piše Express.

Ovaj trik vrijedi i za začinsko bilje, koje može ostati svježe i ne uvenuti dva do tri tjedna pohranjeno na ovaj način u hladnjaku. Stručnjaci iz Food & Wine također preporučuju stavljanje začinskog bilja u čvrsto zatvorenu posudu ili vrećicu, jer će se tako spriječiti ulazak kisika i truljenje lišća.

POGLEDAJTE GALERIJU

POGLEDAJTE VIDEO: Ivan Šipić pojasnio ideju oko mogućeg uvođenja univerzalnog dječjeg doplatka

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
papa
SUTRA UŽIVO
VOYO logo
Još iz rubrike