Stručnjakinja za čišćenje i kućne trikove Chantel Mila otkrila je kako uspijeva lisnato povrće održati dulje svježim i kako spriječiti da ono uvene i posmeđi.
Ona je u videu na Tik Toku rekla da vam za to treba papirnati ručnik koji pomaže oko viška vlage koja se nakuplja u posudi u koju ste spremili lisnato povrće. Prvo povrće izvadi iz originalnog pakiranja i stavi ga u posebne posude za hladnjak.
Nakon što povrće stavite u spremnik po vašem izboru, Chantel savjetuje da stavite papirnati ručnik na povrće, pazeći da je u potpunosti pokriveno. Ona je objasnila da će to pomoći u apsorpciji viška vlage iz povrća i spriječiti da ono posmeđi ili uvene.
Papirnati ručnik, također, može spriječiti da povrće istrune. Pobrinite se da povrće ima prostora 'za disanje' u posudi, pa ga izbjegavajte pretijesno pakirati.
Kako produljiti rok trajanja svježem začinskom bilju?
Kombinirani učinak upijanja vlage i poboljšane cirkulacije zraka može značajno produljiti rok trajanja lisnatog povrća. Možete očekivati da će ostati svježe tjedan ili više uz pravilno skladištenje, otkrili su iz firme Cosmopolitan Appliances.
Dok korištenje suhog papirnatog ručnika može pomoći u upijanju viška vlage, nekoliko profesionalnih kuhara zapravo preporučuje korištenje vlažnog ručnika. To pomaže da povrće ostane vlažno i sprječava njegovo isušivanje, piše Express.
Ovaj trik vrijedi i za začinsko bilje, koje može ostati svježe i ne uvenuti dva do tri tjedna pohranjeno na ovaj način u hladnjaku. Stručnjaci iz Food & Wine također preporučuju stavljanje začinskog bilja u čvrsto zatvorenu posudu ili vrećicu, jer će se tako spriječiti ulazak kisika i truljenje lišća.
POGLEDAJTE GALERIJU
POGLEDAJTE VIDEO: Ivan Šipić pojasnio ideju oko mogućeg uvođenja univerzalnog dječjeg doplatka