Nutricionistica Leslie Langevin savjetuje ljudima kako će se riješiti viška kilograma, a da pri tom ne ugroze zdravlje, piše Pop Sugar.
"Savjet je zapravo vrlo jednostavan - jedite više povrća. Postoji dosta razloga zašto bismo trebali jesti više povrća. Ono ne sadrži puno kalorija i ugljikohidrata, ali sadrži visokpostotak vode i vlakana koji omogućavaju lakšu probavu i duže nas drže sitima. Osim toga, bogato je vitaminima i mineralima", kaže Langevin.
Stručnjaci preporučuju da povrće uvrstite u svaki obrok, pa čak i doručak, a proljeće i ljeto je idealno vrijeme za to.
Među najzdravije povrće spadaju zeleno lisnato povrće kao što su špinat, artičoka, blitva, komorač, matovilac, poriluk, radič, zelena salata, te kupusnjače u što spadaju karfiol, brokula, kupus, kelj, a u prehranu treba unijeti i tikvice, mrkvu, slatki krumpir, bundevu, avokado, ciklu, crveni i bijeli luk...