Drugo stanje /

Neobične želje: zašto trudnice ne mogu odoljeti kiselim krastavcima?

Image
Foto: Thinkstock

Zašto tako mnogo žena posegne u trudnoći za ukiseljenim krastavcima ili kapulicama? Stručnjaci kažu da ima logike u tim žudnjama

6.3.2018.
15:15
Thinkstock
VOYO logo

Hrana koja je prirodno kisela ili je ukiseljena stimulira metabolizam, kažu njemački stručnjaci.

Ona sadrži i mnogo vitamina C koji pomaže tijelu da apsorbira kalcij i stimulira rast kostiju - što je posebno važno tijekom trudnoće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žudnja za nekom namirnicom možda je način da tijelo poruči da je ta hrana dobra za tu osobu.

Neke ukiseljene namirnice poput haringi također stimuliraju proizvodnju neurotransmitera serotonina - prirodnog stimulatora raspoloženja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pročitajte naš detaljan vodič Trudnoća po tjednima

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo