savršen spoj /

Jeste li znali da je danas Dan čokolade s mentom? Obilježite ga domaćom čokoladom

Image
Foto: www.profimedia.hr

Neke stvari jednostavno idu zajedno, poput čokolade i mente. Ova kombinacija nastala je krajem 19. stoljeća. Osim što ima odličan okus, tamna čokolada s mentom je zdrava. Menta pomaže probavi i osvježava dah, a čokolada diže raspoloženje. Kliknite SLJEDEĆA i napravite svoju čokoladu!

19.2.2020.
9:20
www.profimedia.hr
VOYO logo

Topla čokolada s mentom

Ništa nas bolje ne može oraspoložiti i utješiti od tople čokolade. S obzirom da je Dan čokolade s mentom, donosimo recept za vruću čokoladu obogaćenu začinskom biljkom koju su obožavali stari Rimljani i Grci, a volimo je i danas.

Sastojci za dvije velike šalice

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • pola litre mlijeka
  • dvije šalice slatkog vrhnja
  • malo soli
  • pola žličice ekstrakta paprene metvice
  • 100 grama tamne čokolade

Postupak

Zakuhajte na laganoj vatri mlijeko, šalicu vrhnja i sol. Čokoladu razlomite na kockice i dodajte mlijeku i vrhnju kada zavrije te miješajte dok se ne otopi i sjedini pa dodajte ekstrakt mente.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj posudi umutite šlag i ukrasite svaku šalicu tople čokolade sa žlicom šlaga ili tučnog vrhnja.

Image
Foto: Pexels

(FOTO: Pexels)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čokoladice punjene mentom

Sastojci

Za bazu:

  • 200 grama čokolade za kuhanje
  • jedna žličica maslaca

Za punjenje:

  • 180 grama mliječne čokolade
  • 125 mililitara vrhnja za šlag
  • žličica maslaca
  • četvrtina žličice ekstrakta peperminta

Postupak

Za bazu: Na pari otopite maslac i čokoladu izlomljenu na kockice pa kada se sjedine maknite s vatre i ostavite da se ohladi. Potom otopljenom čokoladom namažite modlice i stavite u zamrzivač na deset minuta. Nakon što ste ih izvadili napunite ih filom i vratite u zamrzivač na pola sata.

Za punjenje ili fil: Na pari otopite čokoladu, maslac i vrhnje, maknite s vatre i ostavite da se ohladi pa dodajte ekstrakt mente. Napunite modlice obložene čokoladom, par puta njima lagano udarite o stol kako bi izišli mjehurići zraka pa ostatkom otopljene čokolade za bazu zagladite površinu, koja ustvari čini dno čokoladica. Vratite u zamrzivač a hlađenje.

Image
Foto: www.profimedia.hr

(FOTO: www.profimedia.hr)

Čokoladna ploča s mentom

Sastojci

  • 200 grama bijele čokolade
  • 2 žličice maslaca
  • 200 grama mliječne čokolade
  • četvrtina žličice ekstrakta mente

Na pari otopite maslac i mliječnu čokoladu koje ste prethodno izlomili na komadiće pa dodajte ekstrakt mente. U drugoj posudi isto učinite s bijelom čokoladom i maslacem.

I jednu i drugu izlijte na papir za pečenje i čačkalicom izmiješajte da dobijete bijele i tamne šare pa ostavite u hladnjaku da se ohladi i stisne. Kad se stvrdnula izlomite ju na komade i poslužite.

Image
Foto: www.profimedia.hr

(FOTO: www.profimedia.hr)

fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo