Ovaj lagani čokoladni kolač od bademovog brašna je bez glutena, a zaslađen je s malo meda. Dovoljno je zdrav da se čak posluži za doručak.
Sastojci:
- 1 žličica rastopljenog nesoljenog maslaca za lim
- 4 velika jaja
- 1/2 šalice meda
- 1 žlica ekstrakta vanilije
- 1 šalica blanširanog bademovog brašna
- 1/2 šalice nezaslađenog kakaa u prahu
- 1/2 žličice soli
- 1/2 žličice praška za pecivo
(Foto: Thinkstock)
Priprema:
1. Zagrijete pećnicu na 160°C, a u okrugli lim za pečenje promjera 22 centimetra stavite papir za pečenje i namažite maslacem.
2. U velikoj zdjeli umutite jaja, med i ekstrakt vanilije. Postepeno dodajte bademovo brašno i kakao.
3. Na kraju dodajte prašak za pecivo i sol. Tijesto će biti jako tanko.
4. U pripremljeni lim za pečenje stavite tijesto. Pecite oko 30 do 35 minuta, a s čačkalicom provjerite je li kolač pečen.
Dobar tek!