Torta od kave jedna je od nekoliko klasičnih poslastica, a uz ovaj recept ne može biti jednostavnije napraviti je od nule, piše Express.
Recepte za torte od kave lako je pronaći u kuharicama i na internetu, a možda čak i imate neki koji vam je omiljeni. Ali za sve koji traže brzu i jednostavnu verziju, stručnjakinju za poslastice Candice Bannister ima savršeni recept za tortu od kave.
"Ovo je za one koji traže ukusnu popodnevnu poslasticu, a još je bolji kada se u njemu uživa uz šalicu kave!", otkrila je.
Recept za tortu od kave
"Korištenje instant kave čini recept vrlo lakim za slijediti, a također možete eksperimentirati s okusima dodavanjem drugih sastojaka u smjesu za biskvit, poput oraha ili cimeta. Torta se sastoji od samo nekoliko sastojaka, a gotova je za 30 minuta", dodala je.
Sastojci:
- 200 g glatkog brašna,
- prašak za pecivo,
- 150 g šećera,
- 150 g maslaca, omekšalog,
- tri velika jaja
- dvije žlice instant kave otopljene u dvije žlice vruće vode,
- jedna čajna žličica ekstrakta vanilije ili vanilin šećer
![Image](https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/f96f0164-f5af-11ee-b4e8-7ecc6c482c09/v/42bc9a34-9d0c-11eb-a404-cedfb09875dd/1280x1280-42bcbbf4-9d0c-11eb-8f97-cedfb09875dd.webp)
Torta od kave idealna je za one koji traže ukusnu popodnevnu poslasticu te je vrlo jednostavna za napraviti.
Za glazuru:
- 200 g šećera u prahu,
- 100 g maslaca, omekšalog,
- jedna žlica instant kave otopljena u jednoj žlici vruće vode
![Image](https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/115cac08-cfa1-11ed-b7a7-4695913ed1ab/v/42bc9a34-9d0c-11eb-a404-cedfb09875dd/1280x1280-42bcbbf4-9d0c-11eb-8f97-cedfb09875dd.webp)
Priprema:
Pećnicu zagrijte na 180 °C pa okrugli kalup za torte namastite i obložite papirom za pečenje. U velikoj zdjeli pomiješajte omekšali maslac i šećer dok smjesa ne postane pjenasta. Napravite smjesu za instant kavu.
Nakon što se maslac i šećer lijepo sjedine, umiješajte jaja, jedno po jedno, dok se dobro ne sjedine, zatim otopljenu smjesu kave i ekstrakt vanilije ili vanilin šećer.
Postupno dodajte brašno i prašak za pecivo dok smjesa ne postane glatka, a zatim je ulijte u pripremljeni kalup za torte. Ravnomjerno rasporedite kako ne bi bilo neravnina tijekom pečenja, a zatim pecite 25 do 30 minuta.
Kada je pečen, ostavite biskvit da se hladi u kalupu deset minuta, a zatim ga prebacite na rešetku da se potpuno ohladi. Napravite glazuru.
U zdjeli miksajte omekšali maslac i šećer u prahu dok smjesa ne postane glatka i kremasta. Otopite instant kavu u vrućoj vodi i dodajte u smjesu od maslaca. Miksajte dok se dobro ne sjedini.
Nakon što se torta potpuno ohladila, premažite vrh torte glazurom od maslaca od kave. Pospite orasima ili drugim ukusnim jestivim ukrasima.
![Image](https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/84eba8b6-00cb-11ef-a02b-1a6e9a340e00/v/42bc9a34-9d0c-11eb-a404-cedfb09875dd/1280x1280-42bcbbf4-9d0c-11eb-8f97-cedfb09875dd.webp)
POGLEDAJTE VIDEO: Inflacija grize i slastice. Kako slastičari objašnjavaju cijenu torte koja se penje na nekoliko stotina kuna?