Špinat može trajati nekoliko tjedana ako se čuva na pravilan način. Kada dođete kući iz trgovine, najvjerojatnije povrće samo potrpate po hladnjaku. No, ako obratite pozornost na svoje metode skladištenja, ono će trajati dvostruko dulje, piše Express.
POGLEDAJTE VIDEO: Kruške su poskupile nevjerojatnih 121%: Mooolim?
Postoje različiti trikovi kada je u pitanju spremanje raznih vrsta povrća. Primjerice, avokado treba držati u hladnjaku nakon što dosegne vrhunac zrelosti. Paprike, s druge strane, uvijek treba čuvati u ladici.
Jedan je reditor nedavno pitao koji su pravilni načini skladištenja različitog povrća, pa je dobio najbolji savjet za čuvanje špinata.
Špinat biste trebali izvaditi iz originalne vrećice i staviti ga u novu ili neku posudu s papirnatim ručnikom.
Špinat se ne stavlja odmah u hladnjak
Nije idealno špinat staviti odmah u hladnjak bez male pripreme. Trebali biste ga izvaditi iz originalne vrećice i staviti ga u novu ili neku posudu.
Uz to, sa špinatom je najbolje staviti i papirnati ručnik koji će upiti višak vlage u posudi te tako spriječiti da povrće brzo uvene.
"Obično ga prebacim u Tupperware, stavim jedan sloj papirnatog ručnika na dno, napunim do pola, stavim drugi papirnati ručnik, ispunim ostatak", glasio je savjet reditora.
Drugi je, pak, otkrio da bi posuda s rešetkom na dnu mogla pomoći. Ispod nje trebate staviti papirnati ručnik koji će upiti vodu i odvojiti je od špinata.