PREPORUKA KUHARA /

Recept za špinat koji se topi u ustima: Tri dodatna sastojka mijenjaju cijelu priču

Image
Foto: Shutterstock

Da biste poboljšali ukus špinata, možete mu dodati neke namirnice i začine kako bi njegov ukus postao savršen

1.3.2024.
10:45
Shutterstock
VOYO logo

Ovo zdravo i pristupačno povrće može postati kremasto i aromatično uz dodatak tri sastojka preporučena od profesionalnih kuhara.

Njihovi tajni sastojci su aromatično bilje, parmezan i vrhnje za kuhanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako napraviti ukusan špinat

Ovo je recept za kremasti špinat.

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 kg špinata
  • 2 žličice maslinova ulja
  • 1 žlica maslaca
  • 2 žlice narezanog crvenog luka
  • malo ljute mljevene paprike
Image
TANJUR PUN ZDRAVLJA /

Recept za juhu koju jedu najdugovječniji ljudi: Gotova za pola sata, a djeluje čudesno

Image
TANJUR PUN ZDRAVLJA /

Recept za juhu koju jedu najdugovječniji ljudi: Gotova za pola sata, a djeluje čudesno

  • prstohvat muškatnog oraščića
  • 1 žličica narezane kore limuna
  • 3/4 šalice vrhnja za kuhanje
  • 2 žlice parmezana
Image
Foto: Shutterstock

Priprema:

U duboki lonac ulijte maslinovo ulje i špinat pa dinstajte nekoliko minuta, a zatim procijedite i stavite na ubrus da se ocijedi. Istopite maslac pa propržite crveni luk, dodajte soli, papra, mljevene paprike, muškatnog oraščića i narezane kore limuna.

Ulijte vrhnje za kuhanje, promiješajte i kada zakuha, dodajte sjeckani špinat. Dobro umiješajte i posipajte parmezanom.

Ostavite na štednjaku još dvije minute, a zatim poslužite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Shutterstock

POGLEDAJTE VIDEO: Jeste li znali da za apsorpciju željeza iz špinata s njime morate kombinirati limun?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo