Znate li kako svakodnevno jelo učiniti uzbudljivim? Ako ste zainteresirani zavirite u ovaj neobičan, a jednostavan recept koji se brzo i lako priprema. Nije vam potrebno ni brdo egzotičnih namirnica, nego samo malo volje i vaši će ukućani polizati prste nakon ručka.
Sastojci:
- Zobene pahuljice 200g
- Voda 200g
- Pileći file 500g
- Maslinovo ulje 60ml
- Češnjak 2 režnja
- Ružmarin 1 grančica
- Rajčica 2kom
- Krastavci 1kom
- Ljubičasti luk 1kom
- Peršin list 1 vezica
- Avokado 1kom
- Limun 1kom

Foto: Magnet
Priprema:
- Sameljemo zobene pahuljice, dodamo u kipuću slanu vodu i miješamo dok ne dobimo homogenu smjesu, a zatim ostavimo da malo odmori.
- Dok nam smjesa odmara, mariniramo piletinu sa maslinovim uljem, češnjakom, ružmarinom, limunovim sokom, soli i paprom.
- Zatim radimo salaticu. Narežemo rajčicu, krastavce, ljubičasti luk, nasjeckamo peršin i sve lijepo posolimo i zalijemo maslinovim uljem.
- Za kremu od avokada nam treba avokado, limunov sok, sol, papar i malo vode. Sve stavimo u blender i miksamo dok ne dobimo glatku kremu.
- Kad smo pripremili sve dodatke krečemo sa izradom tortilja. Od smjese napravimo dvije do tri loptice i tanko razvaljamo. Na suhu vruću tavu stavimo tortilju i sa svake strane pečemo cca minutu do dvije. Pečene tortilje pokrijemo krpom da nam ostanu mekane.
- Mariniranu piletinu ispečemo i narežemo na manje trakice, a zatim slažemo sve u tortilju.
- Na tortilju stavimo kremu od avokada, zatim pripremljenu salaticu, trakice pečene piletine i na kraju dodamo još malo kreme od avokada.
Ne propustite novu magazinsku emisiju RTL-a! MagNet od 30. ožujka nedjeljom od 16 sati!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
POGLEDAJTE GALERIJU
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa