TANJUR PUN ZDRAVLJA /

Recept za juhu koju jedu najdugovječniji ljudi: Gotova za pola sata, a djeluje čudesno

Image
Foto: Shutterstock

Internetom kruži recept za juhu koja je vrlo jednostavna za napraviti i gotova za pola sata

29.2.2024.
14:13
Shutterstock
VOYO logo

Minestrone je vrlo hranjiva juha poznata po svom upečatljivom okusu i obilju povrća, iako se svestrani recept može modificirati i sezonskim sastojcima, piše Express.

POGLEDAJTE VIDEO: U čemu je tajna dugovječnosti i imaju li stogodišnjaci išta zajedničko?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Minestrone juha glavno je jelo na stolu u jednoj od pet plavih zona na svijetu, gdje ljudi u prosjeku žive najdulje. Stručnjak za dugovječnost Dan Buettner otkrio je da je svakodnevno jedu neki stanovnici Sredozemlja koji žive na talijanskom otoku Sardiniji u Sredozemnom moru.

Image
OVO NISTE OČEKIVALI /

Od svih mogućih juha, koja je najzdravija? Ako je volite vruću, imamo lošu vijest

Image
OVO NISTE OČEKIVALI /

Od svih mogućih juha, koja je najzdravija? Ako je volite vruću, imamo lošu vijest

Prehrana plave zone prvenstveno se sastoji od cjelovitih namirnica biljnog podrijetla koje su bogate hranjivim tvarima i mineralima poput povrća, voća, žitarica i mahunarki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poznata kuharica Carleigh Bodrug na svom je TikToku podijelila recept za minestrone koja je gotova za samo pola sata i priprema se u tri jednostavna koraka.

Sastojci

  • 4 češnja nasjeckanog češnjaka,
  • 1 nasjeckani žuti luk srednje veličine,
  • 2 mrkve narezane na kockice,
  • 2 stabljike celera narezane na kockice,
  • 2 žuta krumpira narezana na kockice,
  • 2 grama sušenog origana,
  • 2,5 grama soli,
  • 1,25 grama crnog papra,
  • 1 183 ml juhe od povrća,
  • 800 g konzervirane rajčice narezane na kockice,
  • 500 g konzerviranog slanutka ili graha po izboru, ocijeđenog i ispranog,
  • 150 g tjestenine od cijelog zrna pšenice
  • 30 g nasjeckanog svježeg peršina.

Priprema

U velikom loncu pomiješajte češnjak i luk s jednom do dvije žlice vode i pirjajte dok ne omekšaju, otprilike tri minute.

Dodajte mrkvu, celer, krumpir, sušeni origano, sol i papar. Pirjajte dok krumpir i mrkva ne omekšaju, otprilike šest minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte juhu od povrća, rajčicu narezanu na kockice, slanutak i tjesteninu. Pustite da prokuha, a zatim kuhajte nepoklopljeno 12 do 15 minuta, dok se tjestenina ne skuha. Po želji ukrasite svježim peršinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo