Zagreb je krcat palačinkarnicama, ali jedna nedavno otvorena u Masarykovoj potpuno se razlikuje od svih u kojima ste možda dosad bile. Zapravo, to uopće nije klasična palačinkarnica.
U Masarykovoj je ovaj tjedan otvorena francuska kreperija, prva u Hrvatskoj. Probali smo par stvari
Le Mika je, naime, prva francuska kreperija otvorena u Hrvatskoj, a ondje možete pojesti isključivo francuske specijalitete koje priprema vrhunski francuski majstor za crêpes i galettes, Mika Alix. I da, Le Mika bi mogla biti vaša sljedeća lokacija za kasno ljetni, jesenski, zimski, bilo kakav spoj s dečkom ili doručak i kavu s frendicama.
Slatke i slane varijante koje ćete poželjeti isprobati
Borko Vukosav / Telegram
Ako želite nešto slatko, možete isprobati, primjerice, Crêpe Suzette, desert flambiran likerom Grand Marnier poslužen s umakom od naranče, a za ovaj ćete klasik francuske slatke kuhinje izdvojiti 36 kuna. Također, galettes je u principu hrskavi kolač najčešće punjen nekim voćem, pa je i on jedna od opcija za sve vas ljubiteljice slatkoga.
Borko Vukosav / Telegram
Postoje i slane crêpes varijante, a ako volite losos, onda je super odabir crêpe La Parisienne, s pirjanim povrćem, blagim šlagom od vlasca i limuna te odreskom dimljenog lososa. Za ovaj ćete specijalitet izdvojiti 53 kune.
Zagrebu je trebalo ovakvo mjesto
Borko Vukosav / Telegram
Ovo šarmantno novo mjesto upravo je ono što je Zagrebu trebalo, a iako u unutrašnjem prostoru nemaju sjedeća mjesta, još uvijek stignute sjesti i njihovu ukusnu hranu isprobati na terasi. Ustvari, zimi će je grijati, pa zapravo ondje možete odlaziti tijekom cijele godine, a hrana se može uzeti i za van.
Borko Vukosav / Telegram
Adresa je Masarykova 19, a radno vrijeme od 11 do 22 sata (zimi će biti od 8 sati i posluživat će kavu ). Mi već trčimo isprobati.?