Svi smo mi u jednom trenutku voljeli lizalice, ali znali smo da nisu pretjerano zdrave. Pokazat ću vam ukusnu alternativu kako lizalice napraviti da su mesne, odnosno puno nutritivnije. Djeca će to obožavati.
Hrskavi, sočni i neodoljivo ukusni, prženi pileći popsi s BBQ umakom i štapićima povrća savršen su spoj zabavne hrane i klasičnih okusa. Ovi mali zalogaji paniranog i prženog pilećeg mesa idealni su za dijeljenje, a uz bogati BBQ umak dobivaju dimenziju slatkog i dimljenog okusa. Svježi štapići povrća, poput mrkve, celera i krastavaca, donose kontrast hrskavosti i svježine, čineći ovo jelo ne samo ukusnim nego i vizualno privlačnim.
U nastavku slijedi cijeli postupak u tekstualnom obliku, a ako želite i pomoć videa za cijeli tijek kuhanja– posjetite MasterMeal stranicu. Samo budite strpljivi i sve će ići laganini.
Za lizalice od piletine potrebno je znati tri tehnike.
- Kako pripremiti pileći lollipop?
- Kako napraviti pržene popse od piletine?
- Kako napraviti domaći BBQ umak?
A nakon toga sve serviramo na tanjur.
Krenimo!
Potrebne namirnice:
- Worcestershire umak (10g)
- Panceta (55g)
- Voda
- Biljno ulje
- Pileći batak
- Kečap (300g)
- Papar mljeveni
- Brašno
- Krušne mrvice
- Luk (55g)
- Senf (50g)
- Jaje (2 kom)
- Pileći lollipop
Postupak:
- Uzmemo sirovi batak pa dio gdje je deblje meso odvajamo od kosti i vučemo na tanji dio
- Meso zarežemo skroz do kosti
- Potom zglob očistimo, odnosno odvojimo mu vrh
- Zarotiramo meso u dlanu vrteći u jednu stranu
Prženi popsi od piletine
Postupak:
- Razmutimo 2 jaja u pripremljenoj posudi
- Posolimo razmućena jaja i pripremljenu piletinu
- Uvaljamo lollipop u brašno pa u jaja i na kraju u krušne mrvice.
- Dobro ih pritisnemo u dlanu kako bi se prezle što bolje primile za meso. Kako ih stisnemo, usput ih i rotiramo. Potom ih odložimo sa strane u zasebnu posudu
- Ugrijemo ulje u dubokoj tavi na 160 stupnjeva. Bolje je pržiti ih na nižoj temperaturi, nego višoj. Tako neće ostati sirovi iznutra, a zagoreni izvana
- Kada se ulje dovoljnu ugrije, ubacimo pileće popse u duboku tavu/duboku masnoću
- Povremeno okrećemo pomoću kuhinjske pincete ili prihvataljke dok ne dobiju zlatnosmeđu boju
- Kada su gotovi, odložimo ih na rashladnu rešetku kako bi se višak masnoće mogao dobro ocijediti, a vanjski dio popisa bio što hrskaviji
- Ako su popsi deblji, veći, pržit ćemo ih koju minutu duže

Serviranje
- Operemo povrće
- Mrkvu ogulimo i izrežemo na štapiće. Stabljiku celera prerežemo na pola da dobijemo štapiće
- Štapići mrkve i celera neka su nam približno jednakih veličina
Dobar tek,
POGLEDAJTE GALERIJU