Sastojci za čokoladnu tortu:
6 jaja 20 dag šećera 7dag gustina 6 dag kaka 1 prašak za pecivo 0,05 dcl ulja 0,5 l slatkog vrhnja 50 dag čokolade
Priprema čokoladne torte:
Žumanjak i šećer pjenasto izmiješati, dodati ulje, malo vode s gustinom, kakao i prašak za pecivo.
Lagano umiješati bjelanjak u smjesu sa žlicom - nikako mikserom.
Izliti smjesu u kalup za tortu i peći 30 minuta na 170 c.
Izrezati biskvit na 2 ili 3 djela ovisno kako možete.
Važno je kada ispečete tortu držati ju u pećnici barem 1 sat kako ne bi pala.
Prokuhati slatko vrhnje i dodati čokoladu da se istopi.
Smjesom nafilati biskvit, a ako imate konjaka, dodajte malo radi jačeg okusa. Ukrasite čokoladnu tortu po želji.