AJ TI RECI /

Cijeli život pogrešno kuhamo kavu?! Isključivo na ovaj način bit će prava turska

Image
Foto: Shutterstock

Ovako se se pravi prava turska kava

3.3.2024.
7:40
Shutterstock
VOYO logo

Danas se u kafićima rijetko poslužuje domaća turska kava i uglavnom se pije kod kuće.

Za tursku kavu na početku voda ne treba zakipjeti. U džezvi se voda zagrijava do pred vrenje pa se uklanja sa štednjaka. Dio vode ulijeva se u šalicu, a u ostatak se dodaje kava (po jednu bogatu žličicu za svaku šalicu ili više ako su šalice veće ili volite vrlo jaku kavu).

Promiješajte da nema grudica pa vratite na vatru i kad naraste do ruba džezve ponovo sklonite s vatre i dodajte vodu koju ste na početku odlili. Opet vratite na vruć štednjak i ostavite da provri. Sklonite sa štednjaka, pričekajte nekoliko sekundi i dodajte žličicu hladne vode. Tada je kava spremna za posluživanje.

Osnovne pogreške kod pripreme kave

  • Previše miješanja ubija ukus
  • Kada ostavite da se nekoliko puta podigne do vrha džezve, to uništava pjenu i mijenja ukus kave
Image
PREPORUKA KUHARA /

Recept za špinat koji se topi u ustima: Tri dodatna sastojka mijenjaju cijelu priču

Image
PREPORUKA KUHARA /

Recept za špinat koji se topi u ustima: Tri dodatna sastojka mijenjaju cijelu priču

  • Miješanje nakon što je kava zakuhana, provrela i uklonjena sa štednjaka, također će promijeniti ukus omiljenog jutarnjeg napitka
  • Ako se kava zaslađuje, šećer je najbolje dodati još dok je voda hladna u džezvi, prije dodavanja i zakuhavanja kave

Probajte i uvjerit ćete se koliko je ukus drugačiji i bolji, piše Espreso.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Shutterstock

POGLEDAJTE VIDEO: Kava za euro! 'Umjesto da dignemo cijene, mi smo ih odlučiti spustiti'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw
NE PROPUSTI 21. VELJAČE!
VOYO logo
Još iz rubrike