AJ TI RECI /

Cijeli život pogrešno kuhamo kavu?! Isključivo na ovaj način bit će prava turska

Image
Foto: Shutterstock

Ovako se se pravi prava turska kava

3.3.2024.
7:40
Shutterstock
VOYO logo

Danas se u kafićima rijetko poslužuje domaća turska kava i uglavnom se pije kod kuće.

Za tursku kavu na početku voda ne treba zakipjeti. U džezvi se voda zagrijava do pred vrenje pa se uklanja sa štednjaka. Dio vode ulijeva se u šalicu, a u ostatak se dodaje kava (po jednu bogatu žličicu za svaku šalicu ili više ako su šalice veće ili volite vrlo jaku kavu).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Promiješajte da nema grudica pa vratite na vatru i kad naraste do ruba džezve ponovo sklonite s vatre i dodajte vodu koju ste na početku odlili. Opet vratite na vruć štednjak i ostavite da provri. Sklonite sa štednjaka, pričekajte nekoliko sekundi i dodajte žličicu hladne vode. Tada je kava spremna za posluživanje.

Osnovne pogreške kod pripreme kave

  • Previše miješanja ubija ukus
  • Kada ostavite da se nekoliko puta podigne do vrha džezve, to uništava pjenu i mijenja ukus kave
Image
PREPORUKA KUHARA /

Recept za špinat koji se topi u ustima: Tri dodatna sastojka mijenjaju cijelu priču

Image
PREPORUKA KUHARA /

Recept za špinat koji se topi u ustima: Tri dodatna sastojka mijenjaju cijelu priču

  • Miješanje nakon što je kava zakuhana, provrela i uklonjena sa štednjaka, također će promijeniti ukus omiljenog jutarnjeg napitka
  • Ako se kava zaslađuje, šećer je najbolje dodati još dok je voda hladna u džezvi, prije dodavanja i zakuhavanja kave

Probajte i uvjerit ćete se koliko je ukus drugačiji i bolji, piše Espreso.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Shutterstock

POGLEDAJTE VIDEO: Kava za euro! 'Umjesto da dignemo cijene, mi smo ih odlučiti spustiti'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo