Brzinski ručak: Sočni quiche s porilukom, brokulom i šunkom

Image
Foto: thinkstock, indukas/ilustracija

Klasični quiche nikad se ne odbija

2.3.2017.
12:00
thinkstock, indukas/ilustracija
VOYO logo

Za sve koji danas nemaju ideju za ručak, evo jednog brzinskog i preukusnog recepta za klasični quiche.

Trebat će vam malo povrća i malo svinjske šunke, a za pripremu će vam biti potrebno svega 30-ak minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Evo kako se priprema:

Sastojci:

Image
Foto: thinkstock, lisaaMC
  • 2 veća poriluka
  • 1 luk
  • malo timijana
  • 60 grama kuhane svinjske šunke
  • 10 grama neslanog maslaca
  • 200 grama brokule
  • 1 žlica maslinova ulja
  • 170 grama tijesta za savijače
  • 3 jaja
  • 300 mililitara mlijeka s 2,5% mliječne masti
  • 75 grama Cheddar sira

Postupak:

Upalite pećnicu i pustite je da se grije na 180 stupnjeva Celzija. Zatim narežite poriluk na kolutove, ogulice i nasjeckajte luk te nasjeckajte timijan. Šunku narežite na veće komade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rastopite maslac u tavi i poriluk i luk lagano prepecite uz polovicu timijana, oko pet minuta. Zatim dodajte malo vode i sve stavite sa strane. Brokulu narežite na trake širine otprilike 2-4 cm, a cvjetove brokule prepežite na pola (ako su veći). Blanširajte ih u vreloj vodi te ocijedite.

Okruglu posudu za pečenje premažite uljem, unutra posložite tijesto za savijače (slobodno neka nekoliko centimatara tijesta viri iz posude). Tijesto premažite s još malo ulja, pospite ga ostatkom timijana te stavite novi sloj tijesta i ponavljajte postupak dok ne dobijete solidnu bazu za quiche (otprilike četiri puta). Stavite tijesto u pećnicu na 3-5 minuta, dok ne poprimi boju.

Šunku i brokulu dodajte prepečenom luku i poriluku, a zatim smjesu stavite na tijesto. Razmutite jaja i mlijeko s malo papra i soli, pa u smjesu dodajte i 3/4 naribanog Cheddar sira. Prelijte smjesu preko poriluka i šunke, a ostatak sira zatim pospite po quicheu. Stavite ga u pečnicu i pustite da se peče oko 25 minuta (redovito provjeravajte).

Neka se odmori 15 minuta izvan pećnice, a zatim ga poslužite uz sezonsku salatu. Dobar tek! :)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo