Garavice protiv žgaravice

Tamnija, jače pržena kava manje uzrujava želudac od one svjetlije

3.10.2012.
13:16
VOYO logo

Volite prvu jutarnju kavu, ali ne volite žgaravicu? Bitna je mješavina: tamnija, jače pržena kava manje uzrujava želudac od one svjetlije, otkriva novo istraživanje iz Njemačke. Kad su znanstvenici stanice želuca umočili u običnu kavu i potom u tamniju mješavinu, otkrili su da tamnije vrste manje potiču stanice na otpuštanje želučane kiseline. Znanstvenici misle da blokiranje želučane kiseline potječe od N-metil-piridina, spoja u kavi koncentracija kojeg raste s prženjem. Držite se talijanskih i francuskih mješavina koje su pune tog spoja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
aia
NOVA SERIJA!
VOYO logo
Još iz rubrike
Image
ZBOGOM UMORU /

Kava prije drijemanja? Zašto ne! Na pravi način može pomoći da se osjećate odmornije