Velika si obožavateljica pizze, ali si alergična na gluten, žitarice te napuhuju ili ti tijesto za pizzu ide na živce? Da, razumijemo te jer smo i same takve i nekada smo jednostavno zasićene svog tog brašna koje nam zapravo ne treba.
No, dobra vijest je da pizzu možeš napraviti i bez brašna, a kao podloga ti može poslužiti cvjetača. Evo kako:
Sastojci

- 800 g naribane cvjetače
- 100 g naribane mozzarelle
- 1 cijela mozzarella
- 1 jaje
- umak od rajčice
- sol, papar, origano i bilo koji začini i sastojci po želji
Priprema
- Naribaj cvjetaču pa je termički obradi na pari oko tri munute. Dodaj joj jaje, naribani sir, malo soli te sve dobro promiješaj.
- Na protvan stavi papir za pečenje, a na njega smjesu od cvjetače u oblik pizze. Tijesto peci na 200 °C 30 do 40 minuta dok ne dobije zlatno-smeđu boju.
- Kada je gotovo, na njega stavi sastojke i zapeci na 220 °C oko 15 minuta dok se sav sir ne rastopi. Njam!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa