ZBOG LUKA VIŠE NEĆETE PLAKATI: /

Nova sorta ne grize za oči i svakim je danom sve slađa, ali nije ono što mislite

Image
Foto: Thinkstock

Izgovor je prastar: ne plačem nego samo režem luk. No, zahvaljujući znanstvenicima ljudi će se morati početi suočavati sa svojim emocijama umjesto da okrivljuju namirnicu koja tjera suze na oči

13.4.2018.
9:38
Thinkstock
VOYO logo

Luk Sunion razvili su znanstvenici Bayera nakon tri desetljeća križanja i ne radi se o genetski modificiranom proizvodu, objasnila je njemačka tvrtka na svojoj internetskoj stranici. Luk koji ne tjera suze na oči i koji raste samo u SAD-u postaje svaki dan sve slađi, dodaje tvrtka.

Image
Foto: thinkstock, volgariver

Evo zašto luk nije baš najpametnije držati u hladnjaku, već bismo ga trebali čuvati u smočnici, na tamnom mjestu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog toga što Sunion nije tako 'intenzivan' moguće ga je jesti svježeg. Tvrtka ipak ne navodi izostaje li potpuno, nakon konzumiranja, zadah iz usta na luk, pa zasada treba držati u pripremi koju vrećicu mentol bonbona. Ta najnovija namirnica možda će umiroviti niz inovativnih proizvoda za koje se tvrdi da mogu osigurati bezbrižnu pripremu luka bez suza, od specijalnih naočala do posebnih rezača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo