Creme Brulee ili 'pečena krema' klasični je francuski desert poznat po karameliziranom, hrskavom preljevu te kremastoj unutrašnjosti. Djeluje toliko elegantno da oni koji ga nikada nisu probali vjerojatno imaju dojam kako ga je komplicirano napraviti, a niti ne znaju koliko su u krivu.
Za ovu sofisticiranu slasticu treba vam tek nekoliko sastojaka, a okus je božanstven.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sastojci:
- 40 g šećera
- 375 ml slatkog vrhnja
- 125 ml mlijeka
- 4 žumanjka
- 70 g smeđeg šećera
- 1 štapić vanilije (jezgra) ili 1 žlica ekstrakta vanilije
- male keramičke posudice za creme brulee
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 150 °C. Slatko vrhnje skupa s vanilijom i mlijekom ulijte u duboku posudu i pustite da se zagrije (ne smije zavrijati).
- U posebnoj zdjeli izradite žumanjke sa bijelim šećerom dok smjesa nije svjetla i kremasta pa joj neprestano miješajući postupno dodajte vrhnje.
- Kremu ulijte u posudice koje zatim poslažite u duboki protvan u koji ste ulili malo vode. Pecite u pćenici oko 40 minuta.
- Pustite kremu da se ohladi na sobnoj temperaturi pa je barem na pola sata stavite u hladnjak.
- Prije posluživanja kremu pospite smeđim šećerom koji karamelizirajte brenerom. Ako nemate brener, zagrijte gornji grijač u pećnici na najjače i stavite kremu na najvišu prečku.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa