Ako vam je dosadila klasična tjestenina s raznim umacima, možete, malo za promjenu, probati onu zapečenu. U čemu je zapravo stvar? Pa, prije svega u sloju sira koji možete staviti na vrh.
On će se u pećnici rastopiti i vašem jelu dati poseban okus. Umjesto običnog sira, možete koristiti i mozzarellu. Na vrh možete dodati i usitnjenu brokulu. Evo kako pripremiti ovaj slastan obrok koji se u zadnje vrijeme dijeli na Facebooku.
Sastojci:
- Ulje
- 450 grama špageta
- 2 žlice maslinova ulja
- 1 crveni luk, srednje veličine
- 2 režnja češnjaka
- 500 grama govedine
- sol
- papar
- 1 limenka sjeckane rajčice
- bosiljak
- ribana mozzarella
- parmezan
- peršin
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
U međuvremenu, u velikoj tavi na umjerenoj vatri zagrijte ulje. Dodajte luk i pirjajte dok ne postane mekan i proziran, oko pet minuta. Dodajte češnjak i pirjajte dok ne zamiriše, još minutu. Dodajte mljeveno goveđe meso, začinite solju i paprom te kuhajte dok ne postane ružičasto, oko osam minuta. Izlijte višak masti po potrebi. Stavite usitnjenu rajčicu i bosiljak te pirjajte oko 10 minuta. Začinite solju i paprom po ukusu.
Prelijte špagete umakom, pa ih prebacite u posudu za pečenje te pospite mozzarellom i parmezanom. Pecite dok se sir ne otopi i tjestenina ne zagrije, oko 20 minuta.
Ukrasite peršinom i poslužite.