Suhi buncek operite i stavite kuhati u lonac. Kad voda zakipi, izlijte je i stavite drugu vodu. Dodajte korjenasto povće: mrkvu, peršin, celer.
Lonac poklopite, ali ne posve, i kuhajte na laganoj vatri oko sat i pol do sat i 45 minuta.
Kada je buncek kuhan, nemojte ga vaditi iz vode već ga ostavite u loncu sve do posluživanja kako se meso ne bi osušilo.
Dok se buncek kuha u drugoj vodi, možete pripremite zelje i krumpir.
Glavicu luka izrežite na sitno i prepržite na ulju s malo mljevene slatke paprike. Dodajte oprano i narezano zelje. Malo ga pošećerite i poparite. Poklopite i pirjajte. Povremeno podlijte vodom u kojoj se kuha buncek. Nakon 45 minuta zelje je gotovo.
Krumpir ogulite i narežite na kockice. Stavite kuhati u slanu i hladnu vodu. Kuhajte ga oko pola sata, a potom ocijedite.
Kada je sve gotovo, buncek izvadite iz vode, malo ga ocijedite, izvadite mu kosti i narežite na šnite.
Krumpir i zelje možete pomiješati, a možete poslužiti i odvojeno.
Izvor: Coolinarka.com