Sigurno ste nekada kupili hranu, stavili je u hladnjak i zaboravili na nju te kasnije otkrili da je pljesniva. Postoji jedan 'skriveni' gumb koji može spriječiti da se to dogodi, piše Mirror.
Što sprječava kvarenje?
Radi se o prekidaču za temperaturu koji se često nalazi unutar samog hladnjaka. Tako će vaša hrana ostati dulje svježa nego što je to inače slučaj.
Stručnjaci za sigurnost hrane savjetuju da hladnjake postavite na temperaturu od 5 Celzijeva stupnja ili niže, a sve iznad 8 Celzijeva stupnja može uzrokovati brži razvoj bakterija na vašoj hrani, što znači da neće dugo trajati.
Koja je prava temperatura hladnjaka?
Vaš hladnjak nekada ne pokazuje u potpunosti točnu temperaturu, a ako želite provjeriti točnu, stavite termometar u čašu vode na srednju policu u frižideru. Idealno bi bilo da ga ostavite preko noći kako biste dobili točna očitanja.
Na gornje police trebali biste spremiti suhomesnate proizvode ili bilo što drugo što ne treba kuhati.
Donje police neka budu rezervirane za sirovo meso, perad i plodove mora, dok voće i povrće treba čuvati u zasebnim ladicama.
POGLEDAJTE OVAJ VIDEO: Maca na zadatku: Pepa se zaposlila u supermaket, dobila je čak i svoju uniformicu