Nekoliko savjeta koji će vam pomoći da napokon savršeno skuhate tjesteninu

Ako volite hranu i istinski uživate u njoj, onda znate da postoji i savršeno pripremljena tjestenina.

20.2.2015.
14:43
VOYO logo

Kuhanje vode

Jako je važno da zaključa točno određena količina vode, na pravoj temperaturi. Tjestenina zahtijeva više vode nego što većina misli. Budite sigurni da ste upotrijebili dovoljno vode i da je na potrebnoj temperaturi prije nego u nju stavite tjesteninu.

Izbjegavajte sol

Nemojte sol staviti u ključalu vodu. Dok je u tom stanju, tjestenina ne treba sol, nego je radije dodajte tijekom kuhanja. Također, pripazite jer se na većinu tjestenina dodaje parmezan koji sadrži sol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isperite nakon kuhanja

Jednom kad ste gotovi, isperite tjesteninu pod mlazom vode, kako bi zaustavili proces kuhanja. Prekuhana tjestenina je posljednja stvar koja vam treba.

Iskušajte različite tjestenine

Odaberite različite oblike i teksture tjestenine, ovisno o tome kakvo jelo pripremate. Od makarona i rezanaca do pužića, postoji toliko različitih vrsta da se slobodno bacite na eksperimentiranje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo