Pomno izrađena šećerna čipka, nijanse boja koje su korištene, kompozicija, ove su torte toliko lijepe da ih je pravi grijeh zarezati nožem. Prvo je mjesto osvojila slastičarka Lori Cossou, a njezina je torta u potpunosti pogodila ovogodišnju temu natjecanja, tjedan pariške mode. Drugo je mjesto pripalo Angela Negron koja je svoju kreaciju nazvala "Jesenska afera tinte i čipke".
Kriteriji su bili strogi. Svaka je torta morala imati najmanje tri "kata". Pomno se ocjenjivala urednost u dekoriranju, originalnost, kreativnost, interpretacija teme, boje koje su korištene...
Izgled torti bio je u prvom planu. Suci nisu ocjenjivali sastav. Okus nije bio bitan.
Ukrasi su izrađivani tjednima unaprijed. U ove su torte uloženi sati mukotrpnog rada.
Torta naziva "Ezra" zadnja je nagrađena.
National Wedding Cake Competition već se 19 godina održava u SAD-u.