Rođendanske zabave jednostavno ne mogu proći bez ukusnih zalogajčića, a kanapei su uvijek pravi hit! Ovi mali zalogaji ne samo da izgledaju neodoljivo, već su i jednostavni za pripremu. Uz malo mašte, možete ih prilagoditi svom ukusu i stvoriti savršeni dodatak svakom slavljeničkom stolu. Pronašli smo kreativne ideje za rođendanske kanapee.
Rođendanski kanapei
U ovim rođendanskim kanapeima uživat će baš svi! Jednostavni su za pripremu, ne zahtijevaju puno vremena, a njihov okus oduševljava svakog gosta. Ovi recepti već su omiljeni izbor za proslave, a lako ih možete prilagoditi vlastitim željama ili ukusu slavljenika. Dajte mašti na volju i stvorite kreativne, ukusne zalogaje koji će postati zvijezda svakog rođendanskog stola.
Klasični kanapei
Kruh, namaz, nazesci i neki umak - ovo je najklasičniji oblik kanapea i s njim ne možete pogriješiti. S ovim receptom se možete igrati s vrstom mesnog i sirnog nareska, kao i količinom istih.
Klasični kanapei sastojci:
- kruh
- namaz
- šunka, kulen, sir
- majoneza
- feta sir
- masline, crvene paprike
Klasični kanapei priprema:
- Prvo je potrebno kruh narezati u željeni oblik te ga potom tostirati. Da bi vaš kruh bio još više ukusan možete ga malo utopiti u ulju da bude što hrskaviji i ukusniji. Ako kojim slučajem nemate toster, uvijek možete kruh ispržiti u tavi na vrućem ulju.
- Za namaz uzmite željeni namaz koji najviše volite te ga pomiješajte sa crvenom paprikom koju ste prije toga narezali na sitne kockice.
- Namažite namaz na topli tostirani kruh.
- Na namaz možete staviti šunku ili kulen što više volite te na šunku stavite sir.
- Na to stavite majoneze, pa feta sir i za kraj maslinu.
- Ubodite čačkalicom kako bi se rođendanski kanapei lakše jeli.
Kanapei s lososom recept
Ovi kanapei s lososom osvajaju svojim profinjenim okusom i izgledom. Idealni su za svečane prilike, ali ih možete pripremiti i za opuštena druženja. Svježina lososa i krem sir čine savršen spoj koji će vaši gosti obožavati.
Kanapei s lososom sastojci:
- Dimljeni losos
- Krem sir (s vlascom ili običan)
- Krastavac
- Mini raženi kruh ili krekere
- Kopar za ukras
Kanapei s lososom priprema:
- Mini kruh ili krekere premažite krem sirom.
- Na svaki komad dodajte tanku krišku dimljenog lososa.
- Na vrh stavite kolutić krastavca i ukrasite grančicom kopra.
- Poslužite odmah ili ohladite u hladnjaku prije serviranja.
Vegetarijanski kanapei recept
Vegetarijanski kanapei savršen su izbor za sve koji vole lagane i šarene zalogaje. Kombinacija humusa i pečenog povrća donosi bogatstvo okusa i boja na vaš stol.
Vegetarijanski kanapei sastojci:
- Humus (klasičan ili s paprikom)
- Tostirani baguette ili krekere
- Pečene paprike, tikvice i patlidžan
- Svježi bosiljak
Vegetarijanski kanapei priprema:
- Namažite humus na tostirani baguette ili krekere.
- Dodajte trakice pečenog povrća na svaki kanape.
- Ukrasite listićem svježeg bosiljka.
- Poslužite toplo ili hladno, ovisno o preferencijama.
Kanapei s paštetom recept
Jednostavni, a tako ukusni! Kanapei s paštetom brzo se pripremaju, a savršeni su za sve vrste okupljanja. Dodajte im malo kiselih krastavaca za osvježavajući kontrast.
Kanapei s paštetom sastojci:
- Pileća ili jetrena pašteta
- Kiseli krastavci (narezani na tanke kolutiće)
- Prepečeni tost izrezan na manje kvadrate
- Crvena paprika ili čili za dekoraciju
Kanapei s paštetom priprema:
- Namažite paštetu na prepečene komadiće tosta.
- Na vrh stavite krišku kiselog krastavca.
- Dekorirajte sitno sjeckanom crvenom paprikom ili komadićem čilija za dodatnu boju i okus.
- Kanapee složite na pladanj i poslužite.
Kanapei s pečenom piletinom recept
Za ljubitelje mesnih zalogaja, kanapei s pečenom piletinom i pestom pravi su pogodak. Ovi sočni zalogaji savršeno se slažu s blagim pestom i aromatičnim sirom.
Kanapei s pečenom piletinom sastojci:
- Tanke kriške pečene piletine
- Pesto od bosiljka
- Kriške baguettea ili tortilje izrezane na krugove
- Parmezan ili mini mozzarelle kuglice
Kanapei s pečenom piletinom priprema:
- Namažite pesto na podlogu od baguettea ili tortilje.
- Dodajte krišku pečene piletine na svaku podlogu.
- Po želji stavite komadić mozzarelle ili naribani parmezan.
- Ukrasite listićem bosiljka i poslužite toplo ili hladno.
POGLEDAJTE VIDEO: Znate li što je najviše poskupilo prošle godine? Jedino nam jedno može pomoći da podnesemo to