SVESTRANA NAMIRNICA /

Dimljeni losos na 10 načina. Recepti koji su toliko dobri da će vam postati omiljeni

Image

Dimljeni losos je nevjerojatno svestran, a svi ovi recepti pružaju različite načine kako uživati u njegovom bogatom okusu.

24.1.2025.
7:01
VOYO logo

Kupili ste dimljeni losos, ali niste sigurni na koje sve načine možete uživati u njegovom okusu? Dimljeni losos je svestran i može se pripremiti na razne načine, od jednostavnih užina do elegantnih jela. Imamo nekoliko inspiracija kako biste maksimalno iskoristili ovaj delikates.

Kako se jede dimljeni losos?

Sigurno ste ga vidjeli na menijima luksuznih restorana, no dimljeni losos ne mora biti luksuzna namirnica. U dućanima ga je moguće kupiti u manjim i većim pakiranjima i mogao bi postati stalni posjetitelj u vašem frižideru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Losos na kruhu

Idealan za lagani doručak ili užinu, losos na kruhu je obrok koji ne može biti jednostavniji.. Kruh i losos stvaraju savršen spoj, dok kiselo vrhnje daje kremasti okus, a crni papar dodaje laganu začinjenost.

Losos na kruhu sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • Dimljeni losos, tanko narezan
  • Kruh po izboru (bijeli, integralni, raženi)
  • Kiselo vrhnje
  • Crni papar

Losos na kruhu priprema:

  1. Na kriške toplog, hrskavog kruha stavite tanko narezani dimljeni losos.
  2. Prelijte malo kiselog vrhnja.
  3. Pospite crnim paprom po želji.

Losos na smeđem kruhu s hrenom

Ova kombinacija hrena i dimljenog lososa stvara savršeno začinjenu užinu. Hren dodaje snažnu aromu koja se odlično slaže s nježnim okusom lososa, dok integrirani kruh daje dodatnu teksturu. Savršen spoj za ljubitelje začinjenih okusa!

Losos na smeđem kruhu s hrenom sastojci:

  • Dimljeni losos, tanko narezan
  • Integralni kruh
  • 1/2 žličice umaka od hrena
  • Grančica svježeg kopra

Losos na smeđem kruhu s hrenom priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  1. Na krišku smeđeg kruha stavite 1/2 žličice umaka od hrena.
  2. Na to položite tanko narezani dimljeni losos.
  3. Ukrasite grančicom kopra.
Image
SIMBOLIZIRA NADU /

Grdosija prodana za vrtoglavih 1,3 milijuna dolara! Ribar: 'Debela je kao krava!'

Image
SIMBOLIZIRA NADU /

Grdosija prodana za vrtoglavih 1,3 milijuna dolara! Ribar: 'Debela je kao krava!'

Dimljeni losos s rotkvicama

Idealna užina ne mora biti komplicirana. Rotkvice dodaju svježinu i laganu pikantnost, a dimljeni losos donosi bogatstvo okusa. Tvrdi žumanjak na vrhu pruža finu teksturu, dok kiselo vrhnje savršeno uravnotežuje cijeli spoj.

Dimljeni losos s rotkvicama sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • Dimljeni losos, nasjeckan
  • Rotkvice, narezane na ploške (oko 0,5 cm)
  • Kiselo vrhnje
  • Tvrdo kuhani žumanjak, nariban

Dimljeni losos s rotkvicama priprema:

  1. Narežite rotkvice na tanke ploške i stavite na tanjur.
  2. Svaku krišku rotkvice prekrijte žličicom nasjeckanog dimljenog lososa.
  3. Na vrh stavite žlicu kiselog vrhnja i naribajte tvrdo kuhani žumanjak.

Losos i krem sir

Kombinacija krem sira i dimljenog lososa je klasik, a dodavanje kapara i crnog papra samo pojačava okus. Krastavac ili šparoga pružaju dodatnu hrskavost i osvježavajuće okuse. Idealno za lagane obroke ili kao predjelo za goste.

Losos i krem sir sastojci:

  • Dimljeni losos, tanko narezan
  • Krem sir
  • Kapari
  • Crni papar
  • Ohlađeni krastavci ili šparoge na žaru

Losos i krem sir priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  1. Na kriške dimljenog lososa namažite tanki sloj krem sira.
  2. Dodajte nekoliko kapara i pospite crnim paprom.
  3. Razvaljajte losos oko ohlađenog krastavca ili šparoge na žaru.

Dimljeni losos s avokadom i mozzarellom

Kombinacija avokada i mozzarelle koji savršeno uravnotežuju dimljeni losos je bogata i kremasta. Balzamični ocat dodaje laganu kiselost, a crni papar daje završni začin. Idealno za posebne prigode.

Dimljeni losos s avokadom i mozzarellom sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • Dimljeni losos, nasjeckan
  • Avokado, nasjeckan
  • Mozzarella, nasjeckana
  • Crni papar
  • Balzamični ocat

Dimljeni losos s avokadom i mozzarellom priprema:

  1. Nasjeckajte dimljeni losos, avokado i mozzarellu na male komadiće.
  2. Stavite sastojke u čaše za martini.
  3. Ukrasite s crnim paprom i prelijte s malo balzamičnog octa.

Losos s limunom

Ovaj recept je vrlo jednostavan, ali ukusan. Limunov sok daje svježinu, a crni papar lagano začini dimljeni losos. Smotane trake s koprom izgledaju elegantno i ukusno, idealne za zabave ili kao brzi snack.

Image

Losos s limunom sastojci:

  • Dimljeni losos, narezan na trake
  • Svježi limunov sok
  • Crni papar
  • Svježi kopar

Losos s limunom priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  1. Narežite dimljeni losos na trake široke 3 cm.
  2. Na svaku traku iscijedite svježi limunov sok.
  3. Pospite crnim paprom i smotajte trake. Zabodite ih čačkalicom i pospite nasjeckanim koprom.

Losos na krekerima

Losos na krekerima je brz, ukusan i jednostavan zalogaj. Krekere čine savršen osnovu za dimljeni losos, dok kiselo vrhnje ili krem sir donose kremastu teksturu. Ovaj recept je savršen za užinu, zabave ili brze zalogaje.

Losos na krekerima sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • Dimljeni losos, tanko narezan
  • Krekere
  • Kiselo vrhnje ili krem sir
  • Crni papar
  • Svježi kopar

Losos na krekerima priprema:

  1. Na hrskave krekere stavite tanko narezani dimljeni losos.
  2. Dodajte malo kiselog vrhnja ili krem sira po želji.
  3. Pospite crnim paprom i ukrasite svježim koprom.
Image

Špageti s dimljenim lososom

Špageti s dimljenim lososom su bogat i kremast obrok. Maslac i vrhnje donose bogatstvo, dok limunova korica daje svježinu. Brzo, ukusno i idealno za večeru.

Špageti s dimljenim lososom sastojci:

  • Špageti
  • Dimljeni losos, nasjeckan
  • Maslac
  • Češnjak, nasjeckan
  • Limunova korica
  • Vrhnje
  • Svježi kopar

Špageti s dimljenim lososom priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  1. Skuhajte špagete prema uputama na pakiranju.
  2. U tavi zagrijte maslac i popržite nasjeckani dimljeni losos, češnjak i limunovu koricu.
  3. Pomiješajte s kuhanim špagetama, dodajte vrhnje i dobro promiješajte.
  4. Pospite svježim koprom i poslužite.

Omlet s dimljenim lososom

Omlet s dimljenim lososom je brz, ukusan i hranjiv obrok. Savršeno je za doručak ili večeru, a losos dodaje dubinu okusa omletu. Kopar na kraju daje svježinu i savršen završni dodir.

Omlet s dimljenim lososom sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • Jaja
  • Dimljeni losos, nasjeckan
  • Maslac
  • Sol i papar
  • Svježi kopar

Omlet s dimljenim lososom priprema:

  1. Razmutite jaja, začinite solju i paprom.
  2. Na tavi popržite nasjeckani dimljeni losos na maslacu.
  3. Prelijte jajima i pustite da se omlet lagano ispeče.
  4. Poslužite uz krišku svježeg kruha i salatu.

Dimljeni losos na salatu

Ova salata je lagana, ali zasitna. Dimljeni losos obogaćuje salatu bogatstvom okusa, dok avokado i krastavci donose svježinu. Poslužite je kao lagani obrok ili prilog uz glavno jelo.

Dimljeni losos na salatu sastojci:

  • Dimljeni losos, nasjeckan
  • Avokado, nasjeckan
  • Cherry rajčice
  • Krastavci, narezani
  • Masline
  • Maslinovo ulje
  • Limunov sok
  • Crni papar
Image

Dimljeni losos na salatu priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  1. Nasjeckajte dimljeni losos, avokado, cherry rajčice, krastavce i masline.
  2. Stavite sve u veliku zdjelu za salatu.
  3. Prelijte maslinovim uljem i limunovim sokom, te pospite crnim paprom.

POGLEDAJTE VIDEO: Posjetili smo riječku ribarnicu, nakon Badnjaka na svježu ribu čekat će se dva mjeseca

savrseni
USKORO
VOYO logo