Dolazi nam sve toplije vrijeme, a upravo nas takvo vrijeme potiče na konzumaciju nešto hladnijih slastica koje nam olakšavaju nošenje s visokim temperaturama. Upravo je sladoled jedna od takvih slastica kojoj je nemoguće odoljeti. Sladak je, hladan i radi upravo ono čemu je i namijenjen, a to je da nas rashladi. Nažalost, kupovni sladoled u sebi ima visoku razinu šećera pa bi tako svakoga tko ima srčanu bolest, trebalo držati podalje od njega.
Srećom, postoji alternativa. Portal Pomakni Granice je otkrio recept za domaći sladoled, ujedno i zdraviji sladoled sa znatno nižom razinom šećera.
Sastojci:
- Jedna banana
- Šaka smrznutog šumskog voća
- Žlica stevije
- Četiri žlice grčkog jogurta
Priprema:
Bananu je potrebno miksati s dvije žlice jogurta, a u drugoj zdjeli koju ste pripremili, izmiksajte šumsko voće s ostatkom jogurta i stevijom. Kako bi sladoled dobio vaš željeni oblik, mješavinom napunite kalup za sladoled i zamrznite. Rezultat je ukusni domaći i zdravi sladoled.
POGLEDAJTE OVAJ VIDEO: Sa sladoledom u ruci Biden komentirao stanje u Gazi gdje tisuće ljudi gladuje: 'Želi li netko?'