Pikantni punjeni patlidžani: recept za pikantne punjene patlidžane

Image

Vrlo cijenjeno povrće u Indiji, Kini i Japanu. Porijeklom je iz Indije i Šri Lanke, gdje se uzgajao još prije 3000 godina.

25.3.2021.
11:30
VOYO logo

Sastojci za punjene patlidžane:

1 patlidžan 1 svježa rajčica ili pelati 1 manja glavica luka 200 gr vrhnja 100 gr kozjeg sira, feta sira ili sir po izboru peršin sol, papar chilli papričica maslinovo ulje

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema punjenih patlidžana:

Operite patlidžan, izrežite na tanke kriške, malo posolite i ostavite ga 15 minuta na stranu kako bi pustio suvišnu vodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svaki krišku pritisnite na papirnatu salvetu pa prelijte s nekoliko kapi maslinovog ulja.

Na roštilju ili u tosteru za tople sendviče ispecite patlidžane pa svaki premažite s vrhnjem, popaprite i na svaki dodajte sir.

Dodajte listiće peršina, zamotajte i posložite na tanjur.

U tavi na malo maslinova ulja lagano izdinstajte usitnjeni luk i na kockice izrezanu rajčicu koju ste prije toga oparili i ogulili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinstajte 15 minuta, malo poparite, posolite i dodajte sitno narezanu chilli papričicu.

Dinstajte još 5 minuta pa prelijte patlidžane i poslužite pikantne punjene patlidžane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo