Pečeni krumpiri mnogima su omiljeni prilog uz jelo, no problem je što ih je ponekad teško izvesti da budu savršeno meki i hrskavi, piše Daily Star.
Profesionalan kuharica Marzia, koja ima račun na TikToku pod imenom Little Spice Jar otkrila je kako u tri koraka napraviti savršene hrskave pečene krumpire, a potrebna su vam samo dva dodatna sastojka.
"Prvi savjet je da upotrijebite pravu vrstu krumpira. Želite nešto škrobno poput crvenkastog krumpira, jer će biti dodatno hrskav u pećnici", rekla je.
"Druga stvar koju trebate učiniti je skuhati krumpir u alkalnoj vodi, a to činimo dodavanjem sode bikarbone u vodu dok se krumpir kuha. To razgrađuje površinu krumpira i daje mu više pukotina koje će posmeđiti dok ga pečete u pećnici", otkrila je Marzia.
Maslac na kraju
Uz dodavanje sode bikarbone za poboljšanje teksture, Marzia preporučuje da uzmete malo gheeja ili pačje masti. Ovi proizvodi imaju "višu točku dimljenja", što im omogućuje "pečenje dulje vremena na višoj temperaturi bez zagaranja".
Na kraju možete premazati malo maslaca s češnjakom preko krumpira. Ovo je neobavezan korak, ali zaista može dodati prekrasan okus.
Marzijini pratitelji bili su doista impresionirani njezinim savjetima te su je nahvalili u komentarima.
"Ja sam kuhar i mogu vam reći da je ovaj vodič savršen. Sve što ste napravili 100 posto je točno", "Krumpiri izgledaju tako dobro i ukusno", napisali su.
POGLEDAJTE VIDEO: Tajni kupci obišli trgovine i mesnice u Zagrebu: 'Sa zdravstvenog aspekta nemam riječi'