Pečeni but s orasima uz paprike sa sirom

Započnite objed finom juhom od bundeve koju možete začiniti po želji, a nakon toga, počastite nepce pikantnim pečenim svinjskim butom uz pohane paprike kao prilog.

4.11.2010.
16:57
VOYO logo

Juha od bundeve

Sastojci:

1 kg bundeve 1,5 dl slatkog vrhnja 1 l temeljaca 3 žlice maslaca sol i papar

Priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očistite bundevu od koštica i odstraniti koru, narezati na kockice i pirjati na maslacu podlijevajući temeljcem. Kad bundeva omekša usitniti je mikserom i dodajte začine. Vratite u posudu, dodajte ostatak juhe i vrhnje. Poslužite vruće.

Pečeni but sa senfom i orasima Sastojci:

2 kg svinjskog buta 100 g senfa 200 g mljevenih oraha kora od dva limuna ulje 5 češnja češnjaka sol, papar

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema:

But posolite, malo popaprite i stavite u nauljenu dublju posudu, dodajte vode i dinstajte 90 minuta.

Za to vrijeme naribajte koricu limuna, dodajte orahe, senf i sve dobro promiješajte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvadite meso iz posude, zarežite na više mjesta i u proreze utisnite polovice češnjaka, premažite smjesom i pecite u pećnici još 30 do 45 minuta na 180 stupnjeva Celzija.

Prelijte sokom od pečenja i poslužite vruće uz pohane paprike i pečeni krumpir.

Pohane paprike sa sirom

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

16 manje mesnatih paprika 300 g sira 300 g fine šunke 5 jaja brašno krušne mrvice sol, papar 2 do 3 češnja češnjaka

Priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Paprike ispecite, ogulite, očistite od sjemenki, pustite da se ohlade pa posolite.

Za to vrijeme narežite šunku na kockice ili ju naribajte, dodajte sir, usitnjeni češnjak, 2 jaja i sve dobro promiješajte. Posolite i popaprite po ukusu.

Ohlađene paprike puniti smjesom, uvaljati u brašno, jaje i krušne mrvice. Svaku prepržiti na vrućem ulju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možete poslužiti i vruće i hladno uz rajčicu i zelenu salatu, kao prilog ili predjelo.

Kolač od jogurta i jabuka Sastojci:

2 jaja 1 čaša jogurta ulje - pola čaše od jogurta 2 čaše brašna 4 manje jabuke prašak za pecivo 100 g šećera

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema:

Umutite jaja i šećer, postupno dodajte ulje, brašno i jogurt te na kraju, prašak za pecivo.

Ulijte smjesu u nauljen kalup za pečenje i poslažite naribane jabuke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pecite 25 minuta u zagrijanoj pećnici na temperaturi od 175 stupnjeva Celzija. 10 minuta prije kraja pečenja, pospite kolač sa šećerom i vratite u pećnicu.

ksw
NE PROPUSTI 21. VELJAČE!
VOYO logo
Još iz rubrike
Image
LAGANO I SLASNO /

Tiramisu bez jaja koji će uvijek uspjeti