Knedle sa šljivama su stara poslastica koju mnogi obožavaju. Posljednjih godina su postale baš popularne pa postoji puno recepata za knedle s različitim punjenjem.
Ovo je starinski recept za posne knedle koje će se svima svidjeti, a lako ih je napraviti. Možete ih ostaviti prazne, puniti ih voćem ili namazom od lješnjaka. Odlična su poslastica ako postite na Veliku srijedu.
Recept za knedle sa šljivama
Sastojci:
- 500 g krumpira
- 500 g brašna
- krušne mrvice
- smrznute šljive (ili voće po izboru)
![Image](https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/a4463bd8-ec42-11ee-9c0a-ee3c76acc482/v/42bc9a34-9d0c-11eb-a404-cedfb09875dd/1280x1280-42bcbbf4-9d0c-11eb-8f97-cedfb09875dd.webp)
Postupak:
Krumpir dobro operite pa ga skuhajte s korom jer će biti ukusniji. Procijedite i ostavite da se ohladi pa ogulite koru. Posolite i dodajte brašno. Zatim dobro spojite sastojke da dobijete glatko tijesto.
Uzmite malo tijesta pa stavite pola šljive ili marelice, a može i neko drugo voće po želji. Ako ga nemate, slobodno ih možete ostaviti prazne. Napravite lopticu od tijesta pa stavljajte u lonac s prokuhanom vodom.
Kada izađu na površinu, knedle su se skuhale. Uvaljajte ih u krušne mrvice.
![Image](https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/63efefd4-ec42-11ee-bda1-0a205096a2b9/v/42bc9a34-9d0c-11eb-a404-cedfb09875dd/1280x1280-42bcbbf4-9d0c-11eb-8f97-cedfb09875dd.webp)
POGLEDAJTE VIDEO: Ne propustite probati nepalske knedle, libanonski falafel i brojne druge delicije iz cijelog svijeta na jednom mjestu