RAVNO IZ ITALIJE /

Umak ove kuharice proglašen je najboljim na svijetu, a mi vam donosimo recept

Image
Foto: Profimedia

Ako nikada niste probali ovaj ukusan umak, sada je pravo vrijeme da uživate u pravoj talijanskoj poslastici

8.10.2024.
8:50
Profimedia
VOYO logo

Mnogi ljubitelji talijanske kuhinje rado pripremaju tjesteninu s ukusnim umacima koji donose okus Mediterana. Jedan od najpoznatijih recepata dolazi iz kuhinje legendarne talijanske autorice Marcelle Hazan, koja je svojim jednostavnim pristupom kuhanju osvojila srca mnogih.

Njezin umak od rajčice, maslaca i luka prozvan je "najboljim na svijetu", a za njegovu pripremu potrebne su samo tri osnovne namirnice, koje većina vjerojatno već ima u svom domu, piše Mirror.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Pixabay

Kako pripremiti talijanski umak za tjesteninu?

Za pripremu ovog jednostavnog ukusnog umaka ne treba vam puno sastojaka, a njegov okus oduševit će članove obitelji.

Sastojci:

  • limenka rajčica
  • 1 glavica luka
  • velika kockica maslaca

Postupak:

Svježe rajčice možete pripremiti i sami, iako će vam svatko tko je probao ovaj umak reći da može oduzeti dosta vremena pa se držite Marcelline metode ako želite pripremiti brzinski obrok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj popularni recept iz 1992. koristili su mnogi poznati kuhari jer se ističe svojom jednostavnošću pa tako nema potrebe za sjeckanjem. Marcella preporučuje da u lonac s maslacem i konzerviranom rajčicom stavite pola oguljenog luka te da ostavite sve da se krčka 45 minuta.

Image
RECEPT TJEDNA /

Pripremite pobjednički meni, isprobajte gušte iz Istre

Image
RECEPT TJEDNA /

Pripremite pobjednički meni, isprobajte gušte iz Istre

"Nijedna druga priprema nije uspješnija u pružanju nevjerojatnog okusa talijanske kuhinje od ovog umaka s rajčicama", rekla je Marcella.

Victor je 2016. komentirao pristup kuhanju svoje preminule supruge: "Marcella je bila genijalna kada je u pitanju okus. Odmah je shvatila kako okus utječe na jelo. Pitala se: 'Zašto sjeckati luk? Zašto pirjati? Stavit ću luk, rajčicu i maslac zajedno."

POGLEDAJTE VIDEO: Neke su samo jednom jestive. Determinator Kiš: 'Ovu gljivu lako je zamijeniti jednom otrovnom'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo