Najlakše je izrezati slaninu na kriške i položiti ih u tavu da se peku. Ali ako napravite samo to, velike su šanse da će konačan rezultat biti smežurane, žilave i vrlo masne ploškice slanine. Vrhunski kuhari podijelili su genijalan trik koji jamči savršeno hrskavu slaninu svaki put. Zapravo je totalno jednostavno - sve što trebate učiniti je politi slaninu vodom u tavi. Test je pokazao kako voda, ne samo da mesu daje hrskavu notu, već i sprječava prskanje. Stručnjaci su se složili kako je najbolje dodati vode toliko da prekrije dno tave.
I vi perete piletinu vodom prije pečenja? Evo zašto vam to više nikada neće pasti na pamet
Ako, pak, pečete šest ili više kriški slanine, kuhari se kunu u svoju provjerenu metodu za hrskavost - umjesto u tavi, slaninu pecite u pećnici 20 minuta na 200 stupnjeva. Neki tvrde kako najhrskavija slanina dolazi iz mikrovalne pećnice. To se radi tako da na tanjur posložite kriške slanine, koje umotate papirnatim ubrusom (oni služe da upijaju višak masnoće). Kuhajte dvije minute, zatim okrenite slaninu na drugu stranu pa stavite na još dvije minute. Postupak ponavljajte sve dok ne budete zadovoljni rezultatom.
Neki savjetuju da za pripremu u mikrovalnoj vrijedi pravilo - minuta po komadu. Dakle, imate li tri kriške slanine, namjestite vrijeme na tri minute kuhanja. Pogledajte u videu cijeli postupak.