OTKRIVENA TAJNA SAVRŠENO HRSKAVE SLANINE: /

Kuhari podijelili super trikove za pripremu u tavi, pećnici...

Image
Foto: Giphy

Na vama je da odlučite kako ćete je pripremati. Odluku će vam olakšati i količina kriški, koja igra veliku ulogu

16.3.2018.
9:05
Giphy
VOYO logo

Najlakše je izrezati slaninu na kriške i položiti ih u tavu da se peku. Ali ako napravite samo to, velike su šanse da će konačan rezultat biti smežurane, žilave i vrlo masne ploškice slanine. Vrhunski kuhari podijelili su genijalan trik koji jamči savršeno hrskavu slaninu svaki put. Zapravo je totalno jednostavno - sve što trebate učiniti je politi slaninu vodom u tavi. Test je pokazao kako voda, ne samo da mesu daje hrskavu notu, već i sprječava prskanje. Stručnjaci su se složili kako je najbolje dodati vode toliko da prekrije dno tave.

I vi perete piletinu vodom prije pečenja? Evo zašto vam to više nikada neće pasti na pamet

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako, pak, pečete šest ili više kriški slanine, kuhari se kunu u svoju provjerenu metodu za hrskavost - umjesto u tavi, slaninu pecite u pećnici 20 minuta na 200 stupnjeva. Neki tvrde kako najhrskavija slanina dolazi iz mikrovalne pećnice. To se radi tako da na tanjur posložite kriške slanine, koje umotate papirnatim ubrusom (oni služe da upijaju višak masnoće). Kuhajte dvije minute, zatim okrenite slaninu na drugu stranu pa stavite na još dvije minute. Postupak ponavljajte sve dok ne budete zadovoljni rezultatom.

Neki savjetuju da za pripremu u mikrovalnoj vrijedi pravilo - minuta po komadu. Dakle, imate li tri kriške slanine, namjestite vrijeme na tri minute kuhanja. Pogledajte u videu cijeli postupak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo