Odlična na pizzi, u rižotu ili fritaji: Zašto bi rikula često trebala biti na vašem jelovniku?

Image
Foto: Flickr

Iako rikulu smatramo salatom ona zapravo pripada porodici kupusnjača

23.8.2016.
16:03
Flickr
VOYO logo

Popularna je u mnogim svjetskim kuhinjama, ne samo zbog svog zanimljivog izgleda nego i zbog gorkastog, aromatičnog okusa, ali i ljekovitih svojstava. Obiluje vitaminima, mineralima i biljnim vlaknima, a regulira probavu odnosno prekomjerno izlučivanje želučane kiseline. Zbog toga se učinkovito koristi u liječenju čira i opstipacije.

Idealna je namirnica za detoksikaciju organizma, a budući da ima blagotvorno antibiotsko djelovanje – pomaže u otklanjanju simptoma prehlade i gripe.

Kako je kombinirati s drugim namirnicama

Image

Zbog vrlo specifičnog gorkastog okusa i mirisa čest je gost salatama od voća i povrća. Koristi se svježa, kuhana i blanširana (kad gubi svoju prirodnu gorčinu). Možete je dodati i u juhe, a posebno naglašava okus jelima od mesa i ribe i jelima s roštilja. Zajedno s orasima, kombinirajte je i s mesom divljači.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
gs australija
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo
Još iz rubrike