NIKAD LAKŠE, NIKAD SLASNIJE: /

Ispecite savršeno kestenje kod kuće, bez posebnih tava

Image
Foto: Thinkstock

Neosporno, pečeno kestenje koje grije ruke dok šećete ulicom je divan osjećaj. No ujedno i košta.

10.10.2015.
11:55
Thinkstock
VOYO logo

Međutim, vrlo je lako.

Za početak, potrebno vam je svježe kestenje i nož. Ali, ne bilo kakav! Uzmite oštar nazubljeni kako biste lakše zarezali ljusku, a da se pritom ne porežete. Svaki kesten zarežite režite po širini, dok se ljuska lijepo ne rastvori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potom, prebacite zarezano kestenje u zdjelicu, dodajte vodu i malo posolite. Pustite da se krčka dok ne provri. Potom kestenje izvadite iz vode, prebacite u lim i stavite u pećnicu zagrijanu na 220 stupnjeva Celzijevih, na 15 minuta.

Kad kestenje bude pečeno, stavite ga na tanjur, prekrijte krpom i ostavite nekih 5 minuta da odstoji. Ovo će vam olakšati čišćenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo