Ovih sedam namirnica koje nam je dala priroda sasvim su solidni izvori proteina za sve koji ne jedu meso (a i za one koji ga jedu).
Kvinoja
Jednom riječju - supernamirnica. Odličan izvor proteina, bogata aminokiselinama. Radi se o vrlo svestranoj namirnici koju možete stavljati u salate, juhe ili kao prilog...
Kopriva
Vjerojatno ste svi bar jednom tijekom djetinjstva zaradili tragove koprive. Vrlo neugodna kad vam dotakne kožu, ali vrlo bogata proteinima kad je se koristi u prehrani. Okusom jako podsjeća na špinat, a od nje se može raditi juha ili bilo što biste inače radili sa špinatom.
Leća
Ovo je jedna fantastična mahunarka koju bez problema možete ubaciti u svoju svakodnevnu prehranu. Bogata je proteinima, vitaminima, željezo, cinkom... Napravite je kao varivo, dodajte u salatu, ubacite u juhu...
Grašak
Kod nas je čest gost na obiteljskim stolovima, posebno u omiljenom rizi-biziju, ili finom varivu s popularnim noklicama. Grašak je genijalna namirnica koju bez problema možemo koristiti i smrznutu. Prepun je proteina, vlakana, vitamina, bakra, željeza i cinka.
Šparoge
Proljeće je kod nas sezona finih mladih šparoga koje radimo na bezbroj načina - osim proteina, bogate su vitaminima, cinkom, željezom i vlaknima, a poznate su i kao namirnice koje usporavaju starenje i jačaju kognitivne sposobnosti.
Bademi
Namirnica koju biste uvijek trebali imati pri ruci, ne samo jer je bogata proteinima i ostalim nutrijentima već i zato što pomažu u mršavljenju i gubitku masnih naslaga na području trbuha te jačaju imunitet. Jedite ih sirove, kao bademovo mlijeko ili kao maslac od badema.
Heljda
Heljda, heljdino brašno, tjestenina od heljde, nastavite niz... Namirnica prebogata proteinima, vitaminima i vlaknima.