Možda to nisi znala, ali s godinama se smanjuje naše srce i želudac, što znači da se alkohol duže zadržava u tijelu. Zato te ne treba čuditi ako ti mamurluk sve duže i duže traje, a jedini i najučinkovitiji lijek je vrijeme, piše Her.
Kada nas rastura glavobolja, mučno nam je i ne možemo ustati iz kreveta, posežemo za nekim starim savjetima poput konzumiranja pržene, masne hrane. No, ona zapravo nije dobra jer će nam samo otežati situaciju.
Jedi prije nego ideš van
![Image](https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/cf142578-9245-11eb-820e-0242ac120013/original.gif)
"Umjesto pržene hrane dobro je pojesti nešto drugo što diže razinu šećera u krvi. To su poširana jaja, šparoge pa čak i Sprite", napominje dr. Dan Robertson. Isto tako, nije dobro piti kavu jer je ona diuretik pa ćeš imati veću potrebu za mokrenjem i psoljedično nećeš moći nadoknaditi izgubljenu tekućinu.
Osim toga, ako znaš da ćeš piti, dobro se najedi jer ćeš tako 'obložiti' želudac, a alkohol će sporije ulaziti u krv. I za kraj imamo jedan trik: poslije svakog pića popij čašu vode kako bi tijelo držala hidratiziranim i kako se sljedeće jutro ne bi probudila s glavoboljom ;)