Moderni tapasi splitskog restorana zanimljiv su spoj Andaluzije i Dalmacije

Image
22.3.2018.
10:35
VOYO logo

Tapasi su osvojili moderne gurmane, a njihova popularnost sve više raste i u Hrvatskoj

Zanimljivi mali zalogaji u maštovitim kombinacijama mesa, ribe i povrća mogu se sve češće naći i u hrvatskim restoranima. Splitski restoran Terminal F predstavlja tapase koji će nas jednim zalogajem odvesti u mjesto njihovog porijekla, Andaluziju u kojoj je ova delicija nastala.

Pintxo de chorizo y gambas kombinira kozice i pikantnu chorizo kobasicu za jedinstveno jelo koje se poslužuje na bambusovim štapićima. Banderillasi su dobili ime po strelicama koje su se koristile u borbama s bikovima, a ovi jednostavni tapasi poslužuju se na ražnjiću na kojem su kiseli krastavac omotan inćunom, rajčica, mozzarellina i maslina. Montaditos su tri mala kanapea s crnom i bijelom paštetom od tune te različitog povrća, a poslužuju se uz čašu crnog vina.

Ensalada de Cangrejo poslužuje se na tostiranom kruhu, a kombinira kozice i ananas za pravu eksploziju okusa. Ensalada de pulpo poslužuje se na hladnom tostu, a rashlađena hobotnica jamči pravo osvježenje za ljetne dane. Inače, sama riječ tapa znači poklopac, jer su se mali zalogaji, koji su u početku bili samo kriške pršuta, stavljali na čaše kako bi se piće zaštitilo od muha i prašine. Tapasi se danas jedu u svim krajevima Španjolske i Portugala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
gs australija
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo
Još iz rubrike