Uz većinu namirnica ne dolazi uputa kako ih trebamo čuvati. Ljudi onda odluče onako kako im logika ili tradicija nalažu, a to se često ispostavi potpuno pogrešnim jer se na taj način određene namirnice zapravo još brže kvare.
Portal Pink Villa donosi nekoliko odličnih trikova koje trebate slijediti kada je riječ o pospremanju hrane kako bi ona uvijek bila svježa.
Kako spriječiti da krumpir propadne?
Jedan trik s kojim će vaši krumpiri dulje ostati svježi je taj da ih pohranite u posudu zajedno s jabukama, ali i da izbjegavate da je u njihovoj blizini luk. Neka obvezno budu na hladnijem i tamnijem mjestu.
![Image](https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/04a1c2ea-9291-11eb-9298-0242ac120011/v/42bc9a34-9d0c-11eb-a404-cedfb09875dd/1280x1280-42bcbbf4-9d0c-11eb-8f97-cedfb09875dd.webp)
Kako se riješiti neugodnih mirisa iz staklenki?
Staklenka u kojoj ste nekada držali češnjak i dalje ima neugodan miris iako ste je oprali bezbroj puta? Isprobajte trik s novinama,one navodno upijaju mirise. Uzmite nekoliko listova i zgužvajte ih, stavite u staklenku i nakon nekoliko sati miris bi trebao nestati.
Kako da jaja dulje ostanu svježa?
Ako želite sačuvati svježinu jaja dulje vremena, možete ih premazati uljem, a potom staviti u hladnjak.
![Image](https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/d369f19e-9280-11eb-a5d5-0242ac120011/v/42bc9a34-9d0c-11eb-a404-cedfb09875dd/1280x1280-42bcbbf4-9d0c-11eb-8f97-cedfb09875dd.webp)
Kako da zeleno povrće ne uvene brzo?
Prvo ga operite i dobro posušite. Zatim ga pohranite u plastičnu vrećicu, u kojoj će se stvori zrak - nemojte ga ispuhati, već samo zavežite vrećicu.
Kako brže omekšati maslac?
Zaboravili ste izvaditi maslac iz hladnjaka, a treba vam za recept? Izrežite ga na male kockice i ostavite na sobnoj temperaturi oko 20 minuta. Maslac se nevjerojatno brže topi kada je izrezan na manje komadiće nego kada ga ostavite cijeloga.
![Image](https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/8a6edc38-92bd-11eb-8d2e-0242ac12000f/v/42bc9a34-9d0c-11eb-a404-cedfb09875dd/1280x1280-42bcbbf4-9d0c-11eb-8f97-cedfb09875dd.webp)
Kako popraviti presoljenu hranu?
Postoji mnogo načina da se spasi prekomjerno zasoljena hrana. Možete dodati ljuske krumpira i pustiti da odstoje u jelu 10 minuta ili kuhati curry s krumpirom na vrlo laganoj vatri nekoliko minuta. A možete dodati i malu količinu šećera ili jogurta.
Kako lakše otvoriti staklenku?
Omotajte poklopac gumenom trakom i pokušajte. Ako vam to ne pomogne, pokrijte poklopac omotan gumicom krpom i pokušajte ponovno. Trebalo bi ići puno lakše.
Kako ravnomjerno ugrijati hranu u mikrovalnoj?
Kako bi se vaš ručak ravnomjerno ugrijao, posložite hranu na tanjur u krug tako da sredina ostane prazna.