Svako povrće i voće različito se probavlja i zbog toga ga nije dobro jesti u paru s nekim drugim prehrambenim proizvodima kako bismo izbjegli probleme u želucu i crijevima. Evo koje je kombinacije dobro izbjegavati:
1. Krastavci i rajčica
Imaju prirodnu kiselinu, a u želucu fermentiraju što može izazvati dizanje kiseline i neugodu pa ih nije prepoučljivo jesti skupa.
2. Voće poslije jela
![Image](https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/ba17ac4a-92b7-11eb-82aa-0242ac120010/original.gif)
Voće također fermentira, a ako ga jedete odmah poslije ručka riskirate da vam ne sjedne dobro i da vas uhvate grčevi.
3. Povrće i sir
Jeste li ikada imali osjećaj težine nakon ovakvog obroka? Kombinacija sira i povrća nerijetko izaziva napuhnutost.
4. Banane i mlijeko
![Image](https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/b8bdb592-92b7-11eb-9d86-0242ac120010/v/42bc9a34-9d0c-11eb-a404-cedfb09875dd/1280x1280-42bcbbf4-9d0c-11eb-8f97-cedfb09875dd.webp)
Ako volite shake od banane, imamo loše vijesti za vas. Ovo dvoje izaziva osjećaj težine u želucu jer se predugo probavlja.