JEDNOSTAVNO I UKUSNO /

Kako se peče janjetina u pećnici? Recept za sočan i bogat ručak

Image
Foto: Shutterstock

U moru recepata za janjetinu, ponekad su oni najjednostavniji i najukusniji

13.4.2025.
20:29
Shutterstock
VOYO logo

Janjetina je za mnoge više od običnog obroka, to je prava gurmanska poslastica koja se ne priprema svaki dan, već se čuva za posebne trenutke. Rođendani, blagdani i svečana okupljanja idealne su prilike da se ova aromatična i sočna delicija nađe u središtu stola. Iako njezin bogat okus osvaja na prvu, priprema janjetine može zbuniti one koji se s njom još nisu upustili u kulinarsku avanturu, no uz prave savjete, svaki zalogaj može postati vrhunski doživljaj.

Otkrivamo kako se priprema pečena janjetina u pećnici.

Janjetina u pećnici s krumpirom

Recepti za janjetinu dolaze u raznim varijantama, ali pečenje u pećnici ostaje jedan od najomiljenijih i najsigurnijih načina da meso ostane mekano, mirisno i bogato okusom. A kao i mnoga jela koja se rade u pećnici, većina pripreme se odvija prije, a kad meso uđe u pećnicu nemate toliko posla s njim. U slučaju ovog recepta, janjetinu ćete peći sveukupno dva sata s pauzama kako bi meso zalili i dodali krumpir. Za pečenje janjetine trebat će vam veliki pravokutni lim za pečenje u koji može stati but.

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • janjeći but
  • 4-5 krumpira
  • sol
  • ulje
Image
STIGNETE SVE POJESTI /

Mladi luk može trajati čak dva tjedna: Kuhari pred Uskrs podijelili genijalan trik

Image
STIGNETE SVE POJESTI /

Mladi luk može trajati čak dva tjedna: Kuhari pred Uskrs podijelili genijalan trik

Priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  1. Zagrijte pećnicu na 180 °C.
  2. Ogulite, operite i narežite krumpir na komade po želji. Stavite ga u posudu i posolite. Stavite sa strane.
  3. Janjeći but stavite na lim za pečenje, marinirajte sa soli i namažite uljem. Nakon toga stavite lim za pečenje u pećnicu.
  4. Nakon sat vremena izvadite janjetinu iz pećnice i zalijte je s vodom. NA pleh dodajte krumpir.
  5. Vratite sve u pećnicu i pecite oko pola sata na 200 °C.
  6. Nakon pola sata provjerite janjetinu, prelijte meso sa sokovima od pečenja i ponovno vratite u pećnicu.
  7. Pecite još pola sata i izvadite iz pećnice. Prebacite na tanjur za posluživanje.

POGLEDAJTE GALERIJU

POGLEDAJTE VIDEO Sve samo ne običan sendvič: Recept za neodoljivi Croque monsieur

Tekst se nastavlja ispod oglasa
aia
NOVA SERIJA!
VOYO logo
Još iz rubrike