Pohana piletina jedno je od najpopularnijih jela, toliko da razni restorani brze hrane imaju posebne recepte za pohanu piletinu kako bi privukli mušterije. Od začina pa do načina pripreme, sve je važno kako biste napravili najbolju pohanu piletinu i ništa ne smijete prepustiti slučaju.
Kuhar iz restorana Stove and Garden otkrio je najbolji recept za pohanu piletinu i podijelio vrhunske savjete o tome kako da vam meso svaki put ispadne hrskava, a sočno.
Daska za rezanje
Drvene daske su savršene za sjeckanje povrća, i to čvrstog, kao što su: mrkva, krumpir, rotkvice, paprika, rajčica... Obavezno koristite ovu dasku, jer čvrsta drvena podloga omogućava da se povrće pravilnije isječe.
Kulinarski stručnjaci, međutim, drvene daske ne preporučuju za sjeckanje piletine i drugog mesa, jer se njihovi dijelovi zadržavaju u sitnim pukotinama koje se teško peru.
Zato je plastična daska za ove namjene pravi izbor. Lakša je za održavanje i čišćenje, a i praktičnija za rezanje mesa. Plastične daske ne upijaju miris baš lako, pa na njoj možete sjeći i crni te bijeli luk.
Meso potucite
Meso je potrebno istući batom kako bismo dobili meso ravnomjerne debljine, a time osigurali pečenje jednakom brzinom. Kuhar savjetuje da prije toga piletinu stavite u vrećice i tako ih istučete.
Pohanje piletine
Kuhar preporučuje umakanje piletine u brašno prije umakanja u jaje. Ne možete pohati piletinu bez brašna jer joj to daje hrskavost dok u isto vrijeme osigurava zadržavanje sokova u mesu. Prvo dobro uvaljajte piletinu u brašno, a zatim u razmućena jaja i/ili mlaćenicu, te ponovo u brašno. Umjesto brašna u trećem koraku često upotrebljavamo krušne mrvice, ali ako želite pohanu piletinu s hrskavom koricom na američki način, onda svakako mrvice zamijenite brašnom.