Juha od leće i šljiva uz pikantne odreske u jogurtu

Jesen donosi prve hladnoće, pa tijelo zagrijte nečim 'jačim'.

14.10.2010.
13:34
VOYO logo

Juha od leće i šljiva

Sastojci:

300 g leće 150 g suhih šljiva 40 g brašna ulje ocat šećer i sol

Priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Operite leću, stavite je u hladnu vodu te pustite da stoji tri sata. Kuhajte je na umjerenoj temperaturi, dok ne postane polumekana, pa dodajte šljive.

Na zagrijanom ulju prepržite brašno, dodajte toplu vodu, tek toliko da brašno i ulje postanu kašasti, pa dodajte u leću.

Kuhajte dok ne provrije, začinite po ukusu, octom i solju, te dodajte vrlo malo šećera. Ostavite poklopljeno 10-ak minuta. Možete dodati malo narezane rajčice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslužite vruće i ukrašeno po želji.

Odresci u jogurtu na mađarski

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4 tanka odreska (meso po izboru) 1 žlica ulja 2 glavice luka 1 žličica ljute mljevene paprike 4 dl jogurta sol i papar

Priprema:

Na jako ugrijanom ulju prepržite začinjene odreske s obje strane. Poklopite, smanjite temperaturu i pecite još 5 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte sitno narezan luk, dodatno posolite i poparite i pržite dok luk ne dobije lijepu zlatnu boju.

Na kraju umiješajte jogurt, u koji ste dodali ljutu mljevenu papriku, te ih ostavite nepoklopljene na laganoj vatri oko 3 minute.

Poslužite uz tjesteninu ili kuhani krumpir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brzi limunov kolač

Sastojci:

250 g margarina 250 g šećera 250 g brašna 2 žličice praška za pecivo 5 jaja 6 limuna 125 g šećera u prahu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema:

Od nabrojenih sastojaka umijesite tijesto, izlijte ga u nauljeni lim za pečenje i pecite u zagrijanoj pećnici 75 minuta, na temperaturi od 175°C.

Kolač ostavite da se malo ohladi, zatim ga vilicom mjestimice izbodite te natopite limunovim sokom, u kojem ste otopili šećer u prahu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ohlađeni kolač izvadite iz lima i pospite šećerom u prahu.

JARAK
NE PROPUSTI!
VOYO logo
Još iz rubrike
Image
IMAMO RECEPT! /

Palačinke će biti ekstra pahuljaste i meke uz mali trik: 'Ovo je tajna'