Juha od koromača, kotleti u umaku i nezaboravni desert

U tavi pripremite teletinu. Sačuvajte sokove koje meso pusti prilikom pečenja i napravite ukusan umak, kojem će malo tko moći odoljeti.

10.6.2010.
12:02
VOYO logo

Juha od koromača

Sastojci:

2 veće glavice koromača peršin češnjak maslinovo ulje mrvice kruha sol papar

Upute:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očistiti korijen koromača i izrezati ga u 3/4 dijela. Tvrde dijelove odstraniti. Oprati u hladnoj vodi. U plitkoj posudi posložiti koromač, dodati žlicu Vegete, žlicu krušnih mrvica, 2 žlice maslinovog ulja, malo soli, na sitno isjeckan peršin i češnjak, sol i papar te doliti vode koliko je potrebno da se pokrije koromač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kuhati dok se sve ne smekša i malo ne zgusne.

Servirati toplo.

Sočni teleći kotleti u pikantnom umaku

Sastojci: 8 telećih kotleta 100 g maslaca 1 dl bijelog vina 6 žlica bistre teleće juhe 1 žlica maslaca 1 žlica usitnjenog bosiljka sol i papar bosiljak za salatu

Priprema: Pripremljene kotlete posolite, popaprite i kratko propržite na dobro ugrijanom maslacu dok ne dobiju lijepu rumenu boju. Smanjite vatru i nastavite peći još 15 minuta. Izvadite i poslažite u toplu posudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sok od pečenja ulijte bijelo vino i kuhajte dok ne provrije, uz neprestano miješanje. Dodajte juhu, bosiljak i pustite da provrije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pripremljenim umakom prelijte kotlete, ukrasite po želji i poslužite uz restani krumpir i rajčicu, začinjene maslinovim uljem, solju i bosiljkom.

Krem kolač od sira i borovnice

Sastojci: 900 g svježih borovnica 1 i 1/2 šalica smrvljenih keksa McVitties (ili nekih drugih s grahamom) pola maslaca 1 i 1/4 šalice šećera 4 krem-sira Philadelphia 2 vanilijina šećera 1/2 l kiselog vrhnja 4 jaja

Upute:

Upute:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Ugrijte pećnicu na 160 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Kalup za pečenje obložite papirom tako da strši iznad rubova.

3. Miješajte mrvice zdrobljenih keksa, maslac i 2 žličice šećera. Čvrsto utisnite na dno kalupa.

4. Izmiksajte, na srednjoj brzini, sir, šalicu šećera i vanilijin šećer.

5. Dodajte šalicu vrhnja. Dobro izmiksajte.

6. Smanjite brzinu i dodajte jaja, jedno po jedno, sve dok se smjesa dobro ne ujednači.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

7. Prelijte po keksima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

8. Pecite 40 minuta.

9. Miksajte ostatak vrhnja, 2 žlice šećera i vanilijin šećer. Pažljivo umiješajte borovnice i nanesite na ohlađenu tortu od sira.

10. Držite u hladnjaku preko noći ili 4 sata prije serviranja.

gs australija
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo
Još iz rubrike
Image
JEDNOSTAVNO I LAKO /

Recept poznatog kuhara za brzinske domaće kroasane s malom tajnom