JAMIE OLIVER OTKRIO TRIK S LUKOM KOJI MIJENJA SVE ŠTO STE ZNALI O KUHANJU: /

'Jelo je nakon toga neusporedivo finije'

Image
Foto: Instagram/Shutterstock

Luk će vašim jelima odsad dati samo finu aromu, bez žestine i neugodnih mirisa

26.8.2020.
14:03
Instagram/Shutterstock
VOYO logo

Svjetski priznati chef Jamie Oliver otkrio je kako domaća jela učiniti još ukusnijima s jednostavnim trikom koji ćete zajamčeno isprobati već danas. Ovaj kuhar objasnio je na koji se način možete riješiti žestine luka i učiniti ga mnogo blažim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokazujući svoj trik na Instagramu, Oliver je napisao: "Uvijek isperem nasjeckani luk prije kuhanja. Tako on postaje blaži, a vlaga od pranja dodaje mu posebnu slatkoću tijekom kuhanja."

Image
JEDNOSTAVAN I JEFTIN TRIK ZA NAJFINIJE KRUMPIRE IZ PEĆNICE: /

Pitat ćete se zašto to niste i sami otkrili

Image
JEDNOSTAVAN I JEFTIN TRIK ZA NAJFINIJE KRUMPIRE IZ PEĆNICE: /

Pitat ćete se zašto to niste i sami otkrili

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S vodom odlazi sva gorčina

Oštar miris i gorak okus rezultat su sumpornih spojeva i tiosulfinata u luku. Ali on se pojavljuje tek nakon što izrežete luk. Dakle, kada to učinite, luk aktivira svoj obrambeni sustav temeljen na sumporu, koji odbija insekte i druge životinje kako ga ne bi pojele.

Image

Ispiranjem sumpornih spojeva iz luka uklanjate veliki dio gorčine i on će vašim jelima dati samo finu aromu, bez žestine i neugodnih mirisa, prenosi Mirror.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo